Ludzie kupują złom elektroniczny napędzając zapotrzebowanie zarobionym Chińczykom i generując elektrośmieci ale to ładowarki są winne i trzeba zaprzestać ich sprzedaży…
Tu nie ma nic śmiesznego, kup mysz a nie elektrośmieć, nie będziesz musiał płakać że coś nie działa.
Właśnie problem na to wskazuje o ile nadajnik jest na USB i o ile ten sam port ma problemy z np. pendrive’m. Ewentualnie masz tłok na kanale, na którym ta mysz działa (BT i WiFi się pokrywają w pewnych zakresach) - spróbuj skorelować ilość AP na konkretnym kanale, który używa mysz, ich siły sygnału, z czasem kiedy występują problemy z gryzoniem.
Chyba chodziło o zestaw Dell, bo Bell to kosmetyki dla Biedronki (opcjonalnie low end w Hebe) i dziwne firmy w wizytówkach Google. Jednak b od d jest daleko na klawiaturze i tylko ciągłe mylenie b, p, d, t na podstawie problemów z dźwięcznością to broni.
Opcjonalnie i Dell ma kiepskie dongle do obsługi klawiatury i myszki jednocześnie.
Jak możesz to jeszcze spróbuj dongla dać na biurko (przedłużacz USB, A4Tech czasem daje w pakiecie) jak dajesz go na tylne porty lub przednie ale z komputerem pod biurkiem.
Oczywiście Dell, wychodzi mi z komentarzy że powinienem kupić jednak nową mysz, będzie to szybsze rozwiązanie problemu, ale ciągle się waham, mam tylko podłączony zestaw myszy z klawiaturą, podejrzewam że chodzi o lewy przycisk w myszy, najprostsze wyjaśnienie czasami jest właściwym, tylko, że… czasami działa bezbłędnie, dlatego założyłem temat, ale pewnie kupię nowy zestaw, bo to szybciej, co polecanie? do 100pln jakiś?
Do 100pln to polecam kupić tanią klawiaturę na kabel i taką myszkę. W tej cenie niema niczego, co można polecić z czystym sumieniem. Z tanich zestawów, masz np. Logitech 920
póki co używam nadal myszy racer, przy braku aktywności się coś psuje i przestaje działać, wystarczy nią poruszać co kilka sec i działa haha póki co, jak dla mnie ok, jestem nie do zdarcia za to viruska podłapałem chyba, w dziale bezp zamieszcze posta
No to przechodzenie w stan uśpienia jest chyba problemem, poza tym mysz jak mysz - działa, pytanie dla ambitnych czy dałoby się zaingerować w oprogramowanie i wyłączyć to przechodzenie w stan uśpienia? Czy to byłaby już nielegalna ingerencja w prawa autorskie?
ten stan uśpienia wygląda tak że 2sec łapie sygnał 2 sec nie, tak bym to opisał, planuję zakup zestawu z kablem, baterie wysysają pieniądze, oprócz ww wad.
Logitech taki np. 175 czy 185 trzyma przynajmniej rok na jednej baterii, a jak mniej się korzysta to i ze dwa lata.
Do tego działa lepiej czujnik, i nie usypia się tak fatalnie.
Przypadkiem wszedłem tu na swój stary post, gwoli ciekawostki, pamiętam ten problem z niedziałającą myszą, podejrzewam że bateria była słaba, albo za gęsto różnych wifi, albo inny powód był, w każdym razie używam tego zestawu della do tej pory i działa, zdziwiony jestem bo pamiętam że mnie wkurzała często mysz wtedy, zamieszczam ciąg dalszy jako epilog, z drugiej strony podejrzewam że w grach może część z tego co odbieram jako lagi może być spowodowana przez ten zestaw, a jedynie się przyzwyczaiłem bo w ponad 90% czasu „mysz za mną nadąża”. Na pewno kupię coś z kabelkiem nast razem do grania.