Witam
trzeba mieć odbiornik GPS np. navibe 735… korzystać można, nie łączy z gprs, ale lepszy jest garmin, większe pokrycie polski bo tomtom na symbianie to lipa jeśli chodzi o polskę…
TomTom w wersji na Symbina S60v2, to lipa straszna. Pokrycie kraju jest bardzo mizerne, ok 30%, nie warto nim sobie głowy zawracać. Rozejrzyj się lepiej za Garminem lub Route66.
Co do kosztów, to wypadałoby kupić licencję na te programy a poza tym, to nie łączą się przez GPRS, bo to zwykłe programy nawigacyjne, które łączą się z satelitami, ale do tego potrzebny jest odbiornik GPS.
A nie ma jakiejś takiej nawigacji zeby nie trzeba było kupować Tego ODBIORNIKA GPS?? Zeby się jakoś inaczej łączyła ;]
Na allegro sa tele i pisze :
oto ta aukcja :
Aby przeglądać mapę nie musisz mieć odbiornika GPS ale tylko dzięki niemu dowiesz się gdzie dokładnie jesteś w danej chwili. Pokrycie zależy od mapy.
CZyli jeśli zainstaluje to będę widział mapy tzn ulice . Będę mógł wyznaczyć trasę itd ? a jesli ja zaznacze gdzie jestem i dam cel to możliwe ze będzie mi mówić gdzie mam isc … Prosze o wytłumaczenie bo jestem nowy .:)w Tym temacie pozdro…
Zna ktoś może jakies fajne aplikacje na nokie n70??
Proszę o odp.
W programie na mapie możesz znaleźć miejsce gdzie jesteś tak jak na zwykłej papierowej mapie.
Tylko dzięki odbiornikowi GPS to sam telefon znajdzie miejsce gdzie jesteś i po wybraniu miejsca docelowego telefon będzie Ci mówił gdzie masz iść.
Bez odbiornika pokaże Ci co najwyżej trasę po której masz iść ale to Ty będziesz musiał się orientować gdzie jesteś.
Odbiornik to koszt ok 100zł i jest on podłączany na BT.
Aha. No cóż taki odbiornik 100 PLN ,narazie go nie zakupie…
Znasz jakies fajne przydatne aplikacje??
Na s60 jest dużo aplikacji i nie wiem czy mogę podać stronkę ale np. na http://www.symbianos.pl jest wiele aplikacji.
Na niej będzie działa java 208x176 w tych wymiarach a gier i programów na niej jest naprawdę dużo.
Również gry o mniejszych wymiarach będą działać.
A nie masz może linków do fajnych aplikacji bo tam ciężko jest znales…
Miałbyś możę linka do Fify (obojętnie jakiej) NA N70 zeby nie zacinała? bo miałem PES i zacinał fifa tak samo … Prosze o odp
hahah 90 zł za grę na tela chyba ich powaliło na mózg
Poszukam na necie … Dzieki ;]