N95 siadł podczas aktualizacji

Włączyłem NSU

w połowie instalacji program napisał, że rozłączono telefon który był podłączony i nie ruszany od momentu instalacji.

Teraz po włączeniu telefonu jest czarny ekran :frowning:

Co mam zrobić ?

Nokia N95 (zwykła)

Win XP Pro

kabel USB z zestawu z kartonika

Zrobiłeś to co było napisane w NSU? Czyli odłączyć kabel, wyjąć baterię, wsadzić ją, podłączyć kabel i kontynuować? Na pewno taka informacja wyskoczyła. Nieraz robiłem aktualizację i wypadała ta informacja kilka razy i zrobiłem co pisało i działa. Spróbuj jeszcze raz wgrać soft przez NSU. Jak to nie zadziała pomoże tylko serwis.

@dawidos

W N95-1 ? Mam taką i NIGDY nic takiego się nie pojawiło.

@grzechu501

Idź do serwisu. Muszą ją tobie naprawić (nawet jak jest po gwarancji). Skoro udostępniają oprogramowanie to za niepoprawne działanie NSU biorą odpowiedzialność.

grzechu501 , nazwij temat konkretnie, zgodnie z zasadami spisanymi w regulaminie forum. Inaczej temat zostanie usunięty.

a jak zmienić temat postu ?

Edit: już sobie poradziłem z tą zmianą

Jak jest po gwarancji to nikt za darmo Tobie jej nie naprawi…Na gwarancji by tobie zrobili to ale że gwarancja już minęła to nic za darmo od nich nie wyciśniesz…

Ale powoli…więc tak:

odinstaluj wszystkie sterowniki/programy od nokii, podłącz pod telefon pod kompa i sprawdź czy jest on wykrywalny przez komputer…A na ładowarke reaguje?? czy jest kompletny trup???

na ładowarkę reaguje (świecą się klawisze i podświetla się na czarno ekran oraz słychać piknięcie)

Dodane czwartek, 4 marca 2010, 09:44

odinstalowałem wszystko co z Nokią związane i podłączyłem najpierw kabel (zero reakcji kompa) potem telefon i niestety też zero reakcji. Dodam, że telefonu nie da się nawet wyłączyć, trzeba wyjąć baterię.