Na allegro lokalnie można automatycznie licytować?

Sprawa wygląda tak, że był jakiś przedmiot z jedną ofertą. Przebiłem o 1 zł i po około 5 sekundach wyświetlił się komunikat „Twoja wcześniejsza oferta (tu podana kwota) została przebita”. Od razu wydało mi się to dziwne, no pomyślałem, że mogło się tak zdarzyć. Poczekałem długo, około 3 godziny, zalicytowałem i nastąpiła znowu identyczna sytuacja.

To nie automat tylko taka metoda licytacji np. przedmiot wystawiony jest za 50 zł, ktoś zalicytował 100 zł (ale tego nie widać), ty zalicytowałeś 55 zł i dostajesz natychmiast komunikat, że twoja oferta zastała przebita, licytujesz 60 zł i znowu to samo i tak będzie dopóki nie przekroczysz 100 zł. Cały myk w takiej licytacji to, że nie wiesz jaką sumę wylicytował przeciwnik.

Ale po mojej ofercie jest komunikat, że moja oferta jest najwyższa.

Komunikat trochę mylący i nie bardzo prawdziwy. Zawsze jest taki komunikat i zaraz potem informacja o przebiciu oferty.

Może ludzie ustawiają boty na barachło, ja widzę wyższą ofertę „x…y” (ale nie sugerowany próg, że sprzedawca musi zarobić).

Coś jest na rzeczy bo jakoś przed świętami znalazłem do licytacji dwie rzeczy i też praktycznie miałem co chwila taki komunikat. Co ciekawe, od dwóch różnych osób XD