Na allegro nie wyświetlają się grafiki z serwera


(Mafioz09) #1

Mam problem, ostatnio ni z tond ni zowąd na allegro po wystawieniu przedmiotu na sprzedaż przestały wyświetlać się wszystkie grafiki, zdjęcia itd.

Pomyślałem że to coś z serwerem (yoyo.pl) się stało, bo tam miałem wszystkie zdjęcia.

Zmieniłem serwer, wszystkie zdjęcia przerzuciłem na cba.pl w kodzie html pozmieniałem linki, wrzucam na allegro, zdjęć nie ma, tylko zamiast zdjęć logo CBA.pl "najlepszy darmowy hosting".

Co dziwne nie działa to tylko na allegro, wrzucając kod HTML strony na serwer i wchodząc na tą stronę wszystkie grafiki działają i wszystko jest ok, tylko na allegro nie działa.

Co dziwne, kiedy wejdę tak na tą stronę poprzez serwer, i wszystkie zdjęcia się wczytają i zapiszą jako pliki cookies czy jakoś inaczej, wtedy też na allegro się zaczynają wczytywać, pewnie dlatego że komputer wtedy czyta je z dysku a nie z serwera bo po usunięciu historii i "ciasteczek" na allegro znów nie ma zdjęć.

Wszędzie wszystko działa, tylko nie na allegro.

Czyżby allegro wprowadziło jakąś blokadę żeby nie wczytywało takich obrazków z zewnętrznych serwerów, żeby ludzie płacili za wstawienie zdjęcia do aukcji czy co to mogło się stać?

Jakieś pomysły? Bardzo potrzebuję pomocy, ja już nie ma pomysłów a jest to pilna sprawa.


(Koksiq) #2

a zobacz na imageshack.us ... ja niedawno wystawiłem aukcje i wszystko pięknie działa


(greh) #3

Może akurat serwer na którym była grafika "miał wolne". Takie rzeczy się zdarzają...

Spróbuj z imageshack.us, najmniej "odpoczywający" serwer wg mnie... :slight_smile:


(Mafioz09) #4

No właśnie to raczej nie jest wina serwera, na yoyo.pl próbowałem na 2 różnych kontach a potem zarejestrowałem się na cba.pl i też nie działa, 2 serwery na raz by przerwę miały? dziwne w dodatku że jak wejdę na serwer np. http://www.************.yoyo.pl/53.jpg to zdjęcie się ładuje i jest ok, na serwerze wszystko działa, tylko nie na allegro.

A co do imageshack, może i by działał tylko wysyłać wszystkie zdjęcia osobno (ponad 200) trochę mi zajmie a w dodatku do każdej fotki całkiem inny link. za dużo roboty, a platnego serwera nie chce wykupywać bo boje się że będzie to samo co na tych darmowych że zdjęcia się nie będą wczytywać, a jak wykupować to na 1 rok minimum ;/

Dodam że to się już dzieje od ponad tygodnia, pisałem do yoyo.pl ale nawet nie raczą odpisać.