Na czym zrobić pierwsze forum?

Chce zrobić forum wielotematyczne 6-tys miasta( będzie to moje pierwsze forum). Moje pytanie czy zrobić to z jakieś gotowych szablonów czy lepiej w PHPbb jest lepiej??? Chodzi o to, żeby było dobre bo jeśli chodzi prowadzenie to myślę , że szybko się nauczę :] bo chyba aż tak trudne to nie jest.

Gotowych szablonów?

Chodzi ci że chcesz zrobić własny styl dla forum, czy o system zarządzania treścią forum?

Polecam:

-> PHPBB 3 (nie żadne przemo)

-> MyBB

-> vBulletin

O system zarządzania bo słyszałem, że np. Forumowisko daje prawie, że gotowe forum gdzie tylko powpisujesz tematy i masz prawie gotowe na na PHPbb trzeba jednak się trochę znać :] Jeśli to prawda :] A jakbym chciał zrobić w PHPbb to znasz jakiś dobry darmowy serwer gdzie mógłbym to wstawić?

A czemu niby nie wersja Przemka?

Nadal pokutuje opinia, że ten skrypt jest mniej wydajny?

Testy wykazują, że prześciga phpbb2 (z dodatkami) i phpbb3 (bez dodatków, przesadzone).

Jeśli to ma być skrypt dla kogoś, kto się na tym nie zna, to polecałbym właśnie Przemo. Proste, łatwe w konfiguracji, wszystko co potrzebujesz masz pod ręką.

A vB jest płatne. Raczej głupotą jest branie na początek czegoś, za co trzeba płacić.

A na forumwebie myślałem, że coś kumasz :smiley: Na dobre phpBB3 trzeba jeszcze poczekać. Na ten czas phpbb2 by przemo jest bardzo dobre. Przemo zwiększył wydajność, dodał nowe opcje i o ile się nie mylę ułatwił korzystanie.

Ja polecam Ci skrypt phpBB3 - masz dużo themów do wyboru, więc myślę, że z wyglądem nie byłoby problemu 8)

Bo ciągle to jest phpBB2. A praktycznie wszystkie funkcjonalności (mowa o tych które są wykorzystywane) zawiera również phpBB3.