Na stronie nie wyświetlają się miniatury


(Dawidpasternak) #1

Witam, mam stronę pod adresem http://www.etapety.4.pl. Ale po opublikowaniu gdy klikam na podstronę architektura nie wyświetlają się miniatury. Plik ten na moim komputerze działa. Wszystkie miniatury są wrzucone na stronę. Co może być przyczyną?


(Venice3000) #2

Obrazków z serwerów cba nie wyświetlisz na innych!

Będzie zawsze error.

Upnij obrazki na www.fotosik.pl

I zmień ścieżki na stronie 'etapety'.

Pozdro!


(Dawidpasternak) #3

A dlaczego nie działają tylko na tej podstronie, a na reszcie działają?


(Venice3000) #4

Podobnie jest w dziale "Gry".

Weź w dziale architektura lub gry kliknij prawym przyciskiem myszy na niezaładowane zdjecie i wyświetl właściwości obrazka (nadmienie ze dzialam na Operze).

Tam Ci się wyswietli odpowiedź: ... zdjęcia ktore sie nie wyswietlaja upnięte są na serwer cba.pl, który z kolei uniemozliwia wyświetlanie ścieżki zdjęcia na innych serwerach.

W pozostały działach we właściwościach przykładowego zdjęcia można znaleźć ścieżkę fotosik.pl, więc z tymi nie ma problemów.

Poza tym mam problem znaleźć recepte, bo widze ze strona która podales jest aliasem.

Cóż, jeżeli jest to Twoja stronka, to pokombinuj ze zdjeciami (upnij je na fotosika i zmien sciezki).

Pozdro!


(Dawidpasternak) #5

ani jedno zdjęcie nie jest wrzucone na fotosik.pl a jednak się wyświetlają. Więc dlaczego jedne się ładują a inne nie pomimo, że są wczytywane na tej samej zasadzie??? Adres strony bez atliasu to http://www.etapety.c0.pl


(Venice3000) #6

A weź sprawdź czy masz na ftp ... w folderze "miniatury/architektura (a)/" te miniatury (1 (413)a.jpg, 1 (414)a.jpg, itd.) ... wydaje mi się że brak jest ich w samym miejscu docelowym!!

A poza tym kod dla zdjęcia 1 (412)a.jpg jest kopnięty ... sprawdź.

Pozdro!


(Dawidpasternak) #7

Próbowałem wczytywać nawet całkiem inne zdjęcia. Ale to też nie pomogło.


(Venice3000) #8

Kolego zapewne brakuje tych zdjęć w folderze miniatury na ftp.

Sprawdziles ?


(mario@) #9

Czy jakiekolwiek zdjęcie wczytuje się z tego folderu - miniatury/architektura :?:

Może masz prawa do odczytu folderu architektura ustawione na zabronione :?:

Możesz spróbować wywalić folder miniatury/architektura i stworzyć go ponownie.


(Dawidpasternak) #10

niektóre zdjęcia się wczytują


(Dawidex118) #11

i co może być powodem??