Nadpisanie danych w nokii 6300

Nudno mi było i chciałem muzyczki z telefonu posłuchać. U mnie znajdowała się ona w folderze ,Karta pamięci".(menu>>galeria>>karta pamięci). Przy otwieraniu Galerii wyświetlił się znak ,Otwieranie ,Galeria" ". Wtedy telefon się jakby zawiesił - poczekałem trochę - otworzyla się Galeria. Kliknąłem ,Karta pamięci - nic. Kursor i chodzenie po tym menu działało. Kolejny i kolejny raz - nic. Karta pamięci nie chciała się otworzyć. Wyszłem z całego menu, potem weszłem w galerię - a tu nie wyświetla się żadna karta pamięci. :shock: Wyłączyłem i włączyłem telefon - zmieniła mi się tapeta bo zdjęcie tej tapety było w folderze Karta Pamięci.

Skojarzyło mi się to z nadpisaniem danych. Można to jakoś odzyskać? :expressionless:

Kto nie miał tego telefonu niech wie, że ,Karta pamięci" to i tak pamięć telefonu. Tu nie ma osobnego slotu na kartę. Jest tylko na kartę SIM. A to na pewno to nie SIM - przy wielokrotnym zmienianiu SIM folder ,Karta pamięci" pozostawał taki sam.

Mam jeszcze jedno pytanie czy mozna tą nokię podłączyć do komputera poprzez kabelek USB A - B. Bo jest w tym telefonie wejście USB typu B. A całe pudełko od tej nokii… ,zgubiło mi się". :?

Nokia 6300 ma slot na kartę micro SD. Miałem taką. Sprawdź w instrukcji.

http://www.nokia.pl/pomoc/produkty-pomo … odreczniki

Można podłączyć do PC przez kabel USB. Musi być do tego modelu.

Dzięki wielkie. Nie wiedziałem, że tam jest ten slot. Karta była po prostu źle włożona #-o (,sama się wyjęła" :smiley: ). Teraz wszystko jest.:smiley: 8) :smiley: . Teraz też wiem, że mogę rozszerzyć pamięć. Temat można zamknąć.