Nagłe "zwonienie" kompa


(Witekd1) #1

Witam.

Mój komp.nagle zaczął mulić-dużo dłużej się uruchamia.

Programy często się zawieszają,mimo że ani procek ani pamięć nie są mocno obciążone.

Skanowanie Avastem i Malwarebytes Anti-Malware nic nie wykazało,ale też trwało d.dłużej niż normalnie.

Proszę o sprawdzenie logów.

http://wklej.to/A8ZY8

http://wklej.to/VoARl

Pozdrawiam


(Spandau) #2

Znowu powtarza się sytuacja z tego tematu problem-uruchomieniem-folder-jenny-t470862.html Czy kabelek sygnałowy został wymieniony?


(Witekd1) #3

Witaj ponowie.

Tak był wymieniony.Nawet 2 razy bo ostatnio zmieniłem na taki z dodatkowymi zaczepami,który siedzi naprawdę jak przyklejony.


(Spandau) #4

Witam

Jeśli dysk jest Ok, kabelek sygnałowy OK to wygląda to na uszkodzenie folderów powłoki w rejestrze.

Pobierz SystemLook (SystemLook) http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook.html Wklej do niego

Klikasz Look pokaż log na forum


(Witekd1) #5

Witam.Dziś komp uruchomił się normalnie,i na razie nie robi żadnych psikusów.

Tu log

http://wklej.to/rnuOZ


(Spandau) #6

Teraz nie jestem pewien, czy aby dobrze wkleiłeś do systemlook skrypt, bo wygląda na to że nie ma w ogóle odniesienia w rejestrze do folderów powłoki. Sprawdźmy ponownie w taki sposób

Uruchom OTL klikasz Nic W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Skanuj. Pokaż powstały raport na forum


(Witekd1) #7

Cześć-może coś faktycznie spaprałem :oops:

Tu log według instrukcji

http://wklej.to/oPgpk


(Spandau) #8

Wklej do notatnika

Z menu Notatnika wybierasz - Plik - Zapisz jako - Zmieniasz rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki - zapisz pod nazwą Fix.reg Klikasz prawym przyciskiem myszy na ten plik z menu wybierasz Scal Restart komputera

Następnie ponownie uruchom OTL klikasz Skanuj pokaż nowy raport OTL.txt na forum


(Witekd1) #9

Raporty po wykonaniu instrukcji

http://wklej.to/kkYqG

http://wklej.to/vuiPU


(Spandau) #10

Odinstaluj na próbę Avasta i napisz o rezultatach. Pokaż nowy raport OTL.txt


(Witekd1) #11

Witam.Odinstalowałem Avasta w t.awaryjnym avast! Antivirus Removal Tool-em

przeciścilem potem rejestr CClener-em.

System działa podobnie jak z Avastem,może ciut szybciej można uruchomić programy z pulpitu po włączeniu kompa.

Natomiast W.M.Player strasznie muli,przy odtwarzaniu filmu z kamerki zawiesza się .

Tu raporty OTL

http://wklej.to/jQnoU

http://wklej.to/DKIER

Nie chciałbym korzystać z netu bez antywirusa.

Co dalej?

Zainstalować na nowo Avasta?

Zastanawiałem się też nad NIS-em lub KIS-em,ale ciut boję się ich zasobożerności #-o


(Spandau) #12

Proszę odebrać pw