czy ktoś może wie z jakiego powodu może sie resetować komputer gdy gram np. w GTA San Andreas albo w Enter The Matrix tzn. włączę grę, chwile sobie pogram i mi sie resetuje po uruchomieniu wyskakuje mi że system odzyskał sprwaność działania po powaznym błędzie i jest takie coś
To moze byc wina zasilacza. Albo juz siada albo jest za slaby. Wejdz jeszcze do biosu i zmien wszystko na ustawienia domyslne, albo poprostu zresetuj bios zworka na plycie glownej.
Rozkręć zasilacz i zobacz ile ma kurzu najlepiej to może być zakurzony wentylator może za wolno chodzić. Przeczyść go może to być wina tego. Podałem ci jedną żecz na sto która może być winna.
zasilacz na pewno nie mam ten komp 2 lata i od razu jak go dostałem to se zainstalowałem GTA San Andreas i też nie chodziło a było to jakies 2 dni po zakupie kompa
u mnie w laptopie (acer apire 3003LCi - ma juz ze dwa lata) sytuacja calkiem podobna. w trakcie pracy w najmniej oczekiwanym momencie komp sie wylacza.
odczyt z SpeedFan:
HD - 34 i strzalka w dol
Temp1 - 41 i zielony ptaszek
Core - 51-56 i ognisko ! (przy 56 wlacza sie wiatrak a ok 50 sie wylacza - ognisko nie znika) uzycie CPU nie przekracza 6%
co z tym zrobic?? trza go rozkrecic i przeczyscic? jakies sugestie (dodam ze z rozbiurka laptopa nie mialem do czynienie nigdy)
po zostawieniu kompa na dluzej wylaczonego temp na procku po wlaczeniu byla ok 44 (i zielony ptaszek) nie dluzej jak minuta i mam 53 i rosnie (i tez ognisko obok).
jak sprawdzic wydajnosc wentylatorka? nie badzo wiem gdzie moglbym odczytac ilos RPM (w SpeedFan nie bardzo widze taka opcje)