Witam
Ostatnio pojawił się problem ze spadkiem FPS’ów. Postanowiłem więc wymienić pastę termoprzewodzącą w lapku i ogólnie wyczyścić go (należało mu się). Niestety nie pomogło. Zrobiłem również defraga i czyszczenie systemu Win 7 z różnych śmieci. Na nic.
Wcześniej tego problemu nie miałem. Nie da się grać, nie mam płynności w grach, ciągle mi się zacinają i klatkują.
Komputer Lenovo Z580 Mam kartę NVidia 635M, 8 gb ram, Intel® Core i3- Rdzenie: 4.
Może to wina jakiegoś wirusa? Może nowe sterowniki karty graficznej są lipne. Nic z tego nie rozumiem. Nie chce robić formata, proszę o pomoc!
Co robiłem aby rozwiązać problem i mi nie pomogło:
-
Skanowałem komputer avastem i inny antywirusami, również skanerami online.
-
Defragmentowałem dysk, sprawdzałem czy nie ma błędów programem czyściłem dysk z zbędnych rzeczy itp.
-
Ustawiałem ustawienia karty graficznej na wiele sposobów, ustawienia w grach, aby zwiększyć płynność gry - nie wiele to pomogło
-
Do każdej z gry podchodziłem indywidualnie (szukałem pomocy na forach tych gier itd.), ale szybko sobie zdałem sprawę, że to nie wina gier, serwerów, internetu (mam bardzo szybki), tylko wina mojego komputera.
-
Sprawdzałem kartę graficzną, również programami, które ją obciążały itp., wszystko było ok
-
Zrobiłem wszystkie aktualizacje, sterowników, sprawdzałem czy czegoś mi nie brakuje.
Proszę o pomoc, nie chce robić formata, nawet nie wiem czy on mi pomoże, nie wiem co jest grane,
Pomóżcie bo nie wiem co dalej, Widziałem tutaj wcześniejszy post z takim samym objawem ale kazano mi utworzyć nowy temat.