Nagranie z radia zewnętrznego na komputer za pomocą Audacity

Można nagrać za pomocą Audacity, z radia zewnętrznego - :!: nie radia internetowego :!: (mini wieża z dwoma wejściami AUX), jakąś stację radiową, albo z magnetofonu (tej samej wieży) :?:

Jak podłącze kabel stereo z dwoma wtyczkami do gniazd AUX w mini wieży, a drugi koniec wtyczki do gniazda na słuchawki w komputerze i w Audacity włączam czerwony przycisk nagrywania to mi nic nie nagrywa - tylko szum.

AUX - tu podłączasz urządzenia, z których chcesz odtwarzać dźwięk poprzez wieżę.

Jeżeli chcesz nagrać z wieży na kompa wtedy kablem jack-jack podłączasz wejście słuchawkowe z wieży do wejścia mikrofonowego w kompie.

Musisz kupić przejściówkę z AUX’a na jacka i podłączyć pod mikrofon.

Ale łatwiej będzie poszukać odpowiednika takiego radia w internecie.

Proszę to masz stronę z radiami online:

http://nadaje.com/

Po pierwsze - zewnętrzne źródło musi dysponować wyjściem sygnału (a nie jak piszesz wejściem);

Po drugie - sygnał ze źródła zewnętrznego wprowadzasz do komputera za pomocą Line In (nie do gniazda słuchawek jak piszesz);

W przypadku niektórych kart dźwiękowych wejścia są współdzielone - musisz popatrzeć na to co Masz u Siebie;

Mam notebook’a i w opisie mam ‘’ Gniazdo słuchawkowe/głosników (z SPDIF)’’ :arrow: skrótu to nie znam :), to chyba podłączenie w tym przypadku w kompie jest ok.

Jesli chodzi o te podłączenie w wieży, to tak myslałem że musi być podłączenie pod gniazdko na słuchawki, ale miałem nadzieję że obecny kabelek da radę :slight_smile: :!: Tylko czy napewno w komputerze do gniazdka mikrofonowego czy słuchawkowego :!:

Kabel w wieży podłączasz do wyjścia na słuchawki a w komputerze do gniazda Line In (kolor niebieski) :slight_smile:

A jeżeli nie masz Line In (ja na przykład nie mam) to pod wejście mikrofonowe.