Czym jest, a raczej do czego służy mały szary kabelek dołączany do napędu DVD? (Nie jest to ani zasilanie ani IDE)? Czy trzeba go podłączać?
Kabelek audio. Podłączasz do karty dźwiękowej.
Jeśli masz WindowsXP, to w ogóle nie jest Ci potrzebny.
Super
A ja zrobiłem tak: Wyciągłem ten kabelek z karty dźw. (W płycie gł.) i dałem tam z mojej nowej DVD, a z CD podpiąłem obok za pomocą odstającego, białego kabelka, bo czarny się do drugiego nie zmieścił Czy może tak zostać?
Może tak zostać.
Możesz je w ogóle odłączyć
Nie wiem za bardzo o co tutaj chodzi, ale jeśli masz WinXP to i tak to nie ma znaczenia… Więc czy zostanie, czy wyjmiesz - będzie dobrze.
dla scislosci nie tylko winxp… win2k i na 90% winme tez tego nie potrzebuja, ale zalezy to tez od uzytego playera.
Pewnikiem masz rację. A że na Win2000 nigdy nie pracowałem to się na jego temat nie wypowiadałem A co do Win ME, to już nie pamiętam. Ale to był tak porypany system, że tam różnie mogło być…
dla scislosci, winme to bardzo dobry system (jak na 9x), uzywalem go bardzo dlugo na kilku maszynach… najczesciej problemy mieli ci, ktorzy nie potrafili skonfigurowac komputera… ale to OT… wiec EOT.
Usunąłem kabelek z DVD i podpiąłem kabelek CD - tak jak było
Dla pewności. Dzięki!