Nagrywanie dysków multisesyjnych w Nero

Witam!

Mam problem … nagrywając płytę wielosesyjną po powtórnym załadowaniu do Nero program nie widzi już nagranych plików. Pliki są normalnie widziane przez Widnowsa i mogę z nich korzystać ale jeśli chce dograć coś do płyty to Nero pokaże mi komunikat że płyta nie jest czysta i że trzeba ją sformatować i że utracę dane.

Wersje nero mam raczej nowszą, sprawdzałem też na starszej było tak samo. Nagrywarkę mam Asusa. Na poprzedniej LiteOn nie miałem takiego problemu.

Co należy zrobić abym mógł dogrywać pliki do płyty.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

Najprościej to skopiować pliki na dysk i ponownie nagrać na płytę RW.

nie no tak, tylko chodzi o to że jak masz płytę dvd to zgranie na dysk i ponowne nagranie długo trwa - ale to jeszcze jest do przejście … a jeśli mam płyte dvd-r to raczej nie usunę plików i w tym jest problem bo niezawsze nagrywam pełne płyty.

Najgorsze nie jest to że nie mogę tego zrobić (bo zawsze można to obejść) tylko że nie wiem co się stało i dlatego pisze aby się dowiedzieć:] lubię mieć nad wszystkim kontrole:P

:shock: ](*,) :stuck_out_tongue: :smiley:

Też kilkakrotnie miałem ten sam problem co ty. Nagrałam pliki na DVD+R, a potem napęd DVD nic nie widział na płycie.

Przeszedłem na płyty DVD+RW i nie mam tego problemu, a co było powodem problemu ?? , do dziś nie wiem i szczerze mówiąc już mnie to nie interesuje bo są ważniejsze rzeczy w życiu niż nie działająca płytka za kilkadziesiąt groszy.

no jasne:)

akurat w moim przypadku nie ma znaczenia czy to płyta r czy rw

mimo wszystko chciałbym wiedzieć co jest, bo jeśli coś powinno działać poprawnie to powinno tak być:] myślałem że może ktoś wie co należy zrobić

może ktoś jeszcze napisze:P

W Nero w Opcji jest Kompilacja sprawdz czy masz zaznaczone “odświeźanie”

W informacji o dysku : jeśli nie widać co jest na płycie daj Odświeźanie [nieraz pomaga]

Sprawdz czy jest zaznaczone [kontynuj multisesje]