Nagrywanie ekranu - najlepsze programy

Jakie darmowe programy godne polecenia byście wymienili do nagrywania ekranu w laptopie w Windows 10, byleby nie miał jakiś ograniczeń jak niektóre ze można tylko do kilku minut nagrywać w darmowej wersji, na pewno jednym z najlepszych jak nie najlepszy jest OBS Studio, ale bardzo rozbudowany, czasem potrzebuję szybko nagrać co się dzieje na ekranie po prostu bez zbędnych ustawień, więc jakie alternatywy ? Super by było jakby program też automatycznie generował specjalny unikalny link w postaci adresu URL, że możemy ten link udostępnić gdzieś i każdy kto w niego wejdzie otworzy mu się video w nowej karcie w przeglądarce i będzie mógł obejrzeć nagrane video. W OBS Studio czasami coś się dzieje nie tak, że muszę odświeżyć program, i jak tego nie zrobię to właśnie czasem jak patrzę co nagrałem to jest tylko dźwięk a albo czarne tło albo jest tylko pulpit, dlatego szukam programu alternatywnego z prostym interfejsem żeby szybko go odpalić jak coś i by bez problemu nagrało najlepiej by generował tez unikalny link adres URL

Xbox Game Bar - w Win10.

OBS najlepszy

Osobiście na szybko używam kazam, ale to chyba tylko na linux pyk pyk na szybko do yotuba :slight_smile:

Odświeżam temat.OBS studio z pewnością jest największym darmowym kombajnem do nagrywania ekranu,nie mniej jednak szukam też innej darmowej alternatywy,która byłaby duzo szybsza w obsłudze,bez tysiąca ustawień,że jak coś to szybko coś nagrać a nawet tylko wycinek ekranu. I szukałem trochę i szukałem i mam programy Active presenter i Monosnap .Który wg was lepszy?