Nagrywanie gry Frapsem

Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. :slight_smile:

Problem mój polega na tym, że gra (GTA: San Andreas) niemiłosiernie się tnie przy nagrywaniu Frapsem, nawet przy minimalnych ustawieniach grafiki. Komputer mam stosunkowo niezły, a mianowicie Intel® Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz, 3,5 GB ramu, GeForce GTS 250. Co może być tego przyczyną? Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, ewentualnie jakieś rady.

@edit

Wymagania gry oczywiście sprzęt spełnia.

http://fooh.pl/obrazek/b0ece5ecf9e1e13b … bd_run.JPG

@editv2

Problem sam się rozwiązał. Dzięki za pomoc.

a nie ustawiłeś zbyt niskiego limitu nagrywania FPS we frapsie ?

Nie, próbowałem nagrywać i z 60 fps i z dużo mniejszymi wartościami. Właściwie po prostu co jakiś czas fpsy mi spadały do 10 i po sekundzie wracały do normalnej wartości.

hm… przyczyn troche może być , może to być sprawka wolnego zapisu na dysk możesz spróbowac zrobić czyszczenie/defragmentacje …

A nie masz może czasem wlaczonego antywirusa ? jesli tak to wyłącz.

Wyłączałem wszystkie programy, nic to nie dało. Spróbuję zrobić defragmentację.

A jaki masz konkretnie model dysku i w jakiej rozdzielczości film nagrywasz?

podaj nazwę systemu

Fraps bardzo lubi się zacinać na windows 7 x64 ( z x32 prawdopodobnie także)

wiem bo jestem posiadaczem w7 x64 home premium

Pamiętaj żeby ustawić w grze rozdzielczość nie na maksymalna tylko taka jaka ma mieć docelowo film. Np. chcesz wstawić na youtube w jakości 480p to ustawiasz rozdzielczość 854×480

Dysk mam taki: Western Digital WD5000AAKS-00V1A0. Nagrywam w rozdzielczości 1024x768, raczej połowa tego mnie nie satysfakcjonuje.

Oczywiście nieśmiertelny win xp.