czesc
- mam walkmana, tak dla siebie kupiłem ale nie mam kaset magnetofonowych - czym je ponagrywać i co kupić ?
- jak się nazywa segment w wieży z cd ?
- co lepsze płyta 700mb na segment czy walkman -kaseta ?
czesc
Spotify
Wilk odkryje Spotify w okolicach 2030 r. Daj mu szansę.
Gimby nie znajo.
Do nagrywania kaset potrzebny Ci magnetofon z funkcją nagrywania. Kasety pewnie też gdzieś można kupić.
Nie wiem czy pytanie na serio, ale odpowiem.
Kaset jest pełno na Allegro, OLX, można też kupić je na wszelkiego rodzaju giełdach/bazarach.
Najlepsze marki to Maxell, TDK, Sony, BASF, Fuji. Spokojnie można kupować używane kasety, bo taśmę można nagrywać wiele razy, aż do zużycia.
Chodzi Ci o odtwarzacz CD? Bo taka jest tego nazwa.
Nie rozumiem pytania. Jeśli chodzi o źródło nagrywania to najlepsze są oryginalne płyty CD, aczkolwiek płyta z wypalonymi utworami też może być, jeśli muzyka jest w wysokiej jakości (format FLAC).
Mam nadzieję że pomogłem.
dzieki za odpowiedz pomysle moze zostane nad kupnem plyt jakis …ale najpierw musze kupic segment z cd jaki pod amplituner sony ?
To bierz. Wszystko w jednym. Stare czasy aż łezka się kręci
Nie polecałbym kupować czegoś takiego. Auna to typowa chińczyzna, zamontowany mechanizm jest pewnie najtańszy i miernej jakości. Jeśli już cała wieża to lepiej jakiś starszy model np.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/wieza-technics-se-ch510-zadbana
Generalnie większość modeli Sony/Technics/Yamahy/Pioneera/Onkyo/Aiwy itp. będzie dobrych, o ile są sprawne.
Jeśli chcesz kupić CD i deck to koszty trochę rosną, ale jakość będzie lepsza.
Decki 3 głowicowe umożliwiają odsłuch taśmy w trakcie nagrania i korekcję BIAS (prądu podkładu) żeby nagranie było jak najlepsze.
CD to np.
nad tym pomysle jak znajde robote to raczej kupie: SONY cd player odtwarzacz CDP 670
dziekuje za pomoc.
Za dzieciaka to mogłem tylko pomażyć o takich cudach techniki
tez za dzieciaka moglem pomazyc dlatego mam uzywane kolumny unitra i glosniki tonsila a kolumny:
Tonsil zgc 40 581 plus amplituner sony do max 40watt…
Dlatego teraz jest czas na kupowanie Rok temu spełniłem małe marzenie i stałem się posiadaczem całego zestawu Technics. Całość kosztowała mnie nie więcej niż średniej klasy nowa miniwieża z marketu.
Z ciekawości, na czym teraz słuchasz?
Jak się bawić, to się bawić…
https://allegro.pl/listing?string=nakamichi%20dragon&bmatch=baseline-cl-dict43-ele-1-4-1127
Do tego trzebaby kompletu kaset metalowych czy najwyższej klasy chromówek. Nie zapominajmy o wzmacniaczu, minimum Sony ES, i kolumnach za dwukrotność tej kwoty
Zawsze można szukać Technicsa RS-B100 za połowę tej kwoty, ale niestety ciężko go dostać
Głównie na smartfonie albo laptopie. Leniwy jestem Żona ma tez mini wieżę i radio kuchenne
Miałem przez chwilę sprzęty w domu z kolumnami, ale z nich nie korzystałem.