Nagrywarka Blu Ray do komputera stacjonarnego, która nagra płytę o pojemności 128 GB

Witam, zastanawiam się nad kupnem nagrywarki Blu Ray do komputera stacjonarnego.
Mam już jedną a jest nią model: BDR-S09XLT firmy Pioneer.
Lecz po analizie nie widzę aby ten model obsługiwał płyty o pojemności 128 GB.
Znalazłem taki model: BH16NS55 firmy LG który nagrywa takie formaty oraz z taką szybkością Blu-Ray x16, BDXL, M-Disc wersję BOX rzecz jasna.
Pytanie teraz do WAS czy warto ją zakupić ???
Filmy w rozdzielczości 4K i odpowiednim dźwiękiem 8 kanałowym mają niestety swoją wielkość jeśli chodzi o rozmiar. pliku.
Albo jakość wiążąca się właśnie z wielkością rozmiaru lub ilość Ja wolę to pierwsze.
Co sądzicie o zakupie tego modelu lub jeśli nie bardzo jaki możecie polecić który bezproblemowo obsłuży takiej pojemności przy nagraniu płyty i nie będzie problemu z odtworzeniem jej na sprzęcie stacjonarnym potem.
Model odtwarzacza stacjonarnego który posiadam oraz markę jest: Samsung model to: UBD-K8500.
Link poniżej do opisu na stronie producenta:

Odtwarzacz Blu Ray 4K

Pozdrawiam i liczę na pomoc w doradzeniu przy zakupie.

Moim zdaniem nie warto się już pchać w płyty, odtwarzacz ma USB wiec trzeba korzystać z pamięci przenośnych USB, zwłaszcza, iż można na nich zapisywać wielokrotnie i zajmują mniej miejsca.

OK, lecz czy podłączony zewnętrzny dysk lub pendrive pod złącze usb będzie wstanie odtworzyć dźwięk w systemie Dolby Digital True HD lub DTS-EX w systemie 8 kanałowym ???
Bo w końcu jak ma się taki sprzęt to cieszyłoby oko oraz ucho przy odtwarzaniu w takiej jakości.
Bo jeśli tak to faktycznie niema co ładować w płyty gdy można zrobić zakup dysku zewnętrznego o większej pojemności i cieszyć się jakością.

ściągnąć i sprawdzić

Dzięki za podesłanie linka sprawdzę w wolnym czasie.
Jeśli sprawdzi się to co piszesz to faktycznie tą kaskę wolałbym przeznaczyć na pojemniejszy dysk i tam mieć wszystkie swoje filmy, pozdrawiam.
Lecz niestety po sprawdzeniu czyli zgrania filmików z zapodanego poprzez Ciebie linka wrzuceniu ich na pendrive w folderze i potem podłączeniu na przodzie odtwarzacza Blu Ray do gniazda usb niestety ukazuje się informacja typu: nieobsługiwany format pliku, kodek audio: TRUEHD
Nie mam pojęcia w czym tkwi problem.

https://www.avsforum.com/forum/149-blu-ray-players/2325089-official-samsung-ubd-k8500-4k-hdr-ultra-hd-blu-ray-player-owner-s-thread-398.html

Jest ograniczony dla plików MKV. Pozostaje sprawdzić czy odtwarza pełną kopię BR skopiowaną na USB