Nagrywarka czy przegrywarka?

Witam

Chciałem sie zapytać czy nagrywarka czymś różni sie od przegrywarki?(a jeśli tak to czym)?

Dzięki za odpowiedz pozdrawiam

nie ma czegoś takiego jak przegrywarka, chyba że do przegrywania kaset VHS ale chyba nie o taką ci chodzi, zapewne chodzi ci o nagrywarkę.

Część osób używa tych nazw zamiennie.

Chociaż istnieją “przegrywarki”, zwane również “kopiarkami” lub “duplikatorami”:

http://www.digit.pl/artykuly/32483.html

przyjrzałeś się cenie ?? kto to kupuje chyba piraci :slight_smile:

@Turkissh Piraci to kupują najtańsze trzymając się zasady minimum nakładów maximum zysków, prędzej przyda się to w firmie która potrzebuje od czasu do czasu wypalić kilkanaście/dziesiąt płyt.

Właśnie chodzi mi o nagrywarkę. Chce mieć możliwość przegrywania płyt dvd i cd .Chciałbym kupić nagrywarke.Czy możeci mi jakieś polecic?Jak kształtują sie ceny nagrywarek?

chyba nie o takich samych piratach piszemy - ja miałem na myśli tych którzy wprowadzają w obieg duplikaty (po cenie oryginalnych) - a nie tych co ściągają z netu i nagrywają w piwnicznym zaciszu.

Złączono Posta : 26.07.2007 (Czw) 15:11

NEC, LG od 100 do 160 w zależności od sklepu np.

http://allegro.pl/item215488123_nec_ad_ … olory.html

Ja mam wypalarkę DVD LG i sobie chwalę, dobra jakość wypalania oraz niezła korekcja błędów nie polecam Samsungów WriteMaster przy kiepsko wyważonych płytkch chodzą bardzo głośno i zbyt szybko się kręcą , ceny do 200 zeta (troszkę droższe są nagrywarki z LightScribem ale jak dla mnie ta opcja to tylko gadżet)…

@Turkissh tacy o których wyżej piszesz nie palą na CDR czy DVDR tylko korzystają z płyt tłoczonych…

bierz jakiegoś Neca lub LG :slight_smile:

a można w zaciszu domowym samemu sobie wytłoczyć płytę ? :-k

A czy jak kupię np .nagrywarke w sklepie to zawsze dostane oprogramowanie do tej nagrywarki np nero ?

nie zawsze róźni są sprzedawcy :0

głupoty piszesz, zależy od wersji nagrywarki, prawie każda ma dołączone oprogramowanie (głównie nero) przy nagrywarkach LG dostaje się jeszcze kilka innych programów np. Power DVD