Witam serdecznie, otóż mam dziwny problem. Moja nagrywarka DVD na Windowsie 7 Build 7600 nagrywa mi wyłącznie płyty DVD firmy Verbatim. Kolega przyniósł płytę DVD Hawk i ani najnowszy Nero, również Ashampoo Burning Studio nie mogą jej nagrać. Po prostu proces nagrywania stoi w miejscu i po jakimś czasie błąd. Firmware mam najnowszy zainstalowany, prędkość nagrywania dawałem raz 4 a raz 8, i na żadnej nie poszło.
Ale włączyłem zainstalowany Linux Ubuntu 9.04 ext4 i on idealnie nagrał tą płytę. To dlaczego Windows nie chce nagrywać ?.
próbowałeś zmniejszyć prędkość nagrywania ?? te verbatimy to plusy czy minusy ?? odinstaluj cały soft do nagrywania + nagrywarkę (menadżer urządzeń) i zainstaluj jeszcze raz
Prędkość ustawiałem 4 i 8, napisałem już o tym. Verbatimy to +, jak odinstalować cały soft, w ten sposób?:
PPM na Komputer, Menedżer urządzeń, Stacje dysków - i tutaj mam jakiś ATA Device z numerami (we właściwościach napisane Producent: standardowe stacje dysków), dać na to PPM, Odinstaluj. Potem Stacje dysków CD-ROM/DVD, PPM i Odinstaluj.
Czy dobrze napisałem? i co to jest to w zwykłej Stacji dysków, nie CD-ROM/DVD.
Spoko, dzięki, ale za nim to zrobię, czy ktoś mógłby napisać jak wgrać z powrotem ten cały Soft. Ewentualnie jak znaleźć jego najnowszą wersję i zainstalować, normalnie jak każdy sterownik, czy jakoś z poziomu rozruchu komputera itp.?