Nagrywarka LG, ale jaka?

Witam

składam zestaw i chcialbym kupic nagrywarke LG (z tego co czytalem na forum wiekszosc poleca wlasnie LG) i dylemat ktory model LG GH20LS15 polecany na forum badz LG G22LSH30 ktory sam znalazlem w trakcie szukania tego pierwszego i mam pytanie bo cena praktycznie jest taka sama ktory jest lepszy wedlug was z tego co mi sie wydaj to ten drugi LG G22LSH30 http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=LG+GH-22LS30+B+O to jest chyba nowszy model ale nie zawsze nowsze jest lepsze wiec sie pytam o wasza opinie i ewetulalne sugestie

Na którym forum ?? bo na tym większość poleca Pioneery.

Polecane modele to DVR-215 i DVR-216, też polecam.

Odradzam kupowanie jakiegokolwiek sprzętu firmy LG. Często się psuje, wiem to po sobie.

bez przesady, monitory LG są OK.

Co do nagrywarki to fakt, IMO również lepiej nie brać LG. Weź sobie Pioneer DVR-215D i po sprawie…

tak jak napisał Scorpio , również polecam w/w Pioneery

Mam LG i wcale zachwycony nie jestem (jedną już miałem spaloną).

Każdy pisze że LG się psują itp… pamiętam każdą nagrywarkę LG jaką kupowałem w życiu a było ich ze 20 do różnych komputerów itp… zawsze sprzedawcy i każdy odradzał… a większośc z tych nagrywarek było na maksa obciążane… itp… i nigdy żadna nie nawaliła i nadal wszystkie chodzą bez problemu także nie wiem skąd ta ideologia że lg robi kiepskie nagrywarki ;]

I co z tego ?? Miałem nagryware dvd Lite-On’a(4-ro letnia) sprzedałem ją znajomemu i dalej działa, baaa mam tu nawet monitor LG z 94 roku i też działa co nie zmienia faktu, że są lepsze firmy od szajskich LG.

ee i tu dałeś pokaz inteligencji, logiki i rozumowania. Przepraszam, że to piszę, ale jeżeli jest coś lepszego, nie znaczy że reszta to ***.

Swoją drogą, kupowałem tylko LG i nie narzekam. Kupiłem kiedyś jakąś inną i tylko sobie dym powąchałem. Więc, ja bym równieź polecił coś od LG, może to co proponuje neurontin. Bo do Pioneer`a nie mam zaufania i w ogóle mi wygląda na chińską zabawkę równą Mancie.

EDIT:

Scoripu , a słyszałeś o metaforze? :smiley:

Wygląd nagrywarki nic o niej nie mówi :roll:

A ja mam 3-cią nagrywarkę LG, co nie zmienia faktu, że LG się sypią.

Ja mam takie szczęście, że sypią się naogół tuż po skończeniu się gwary (choć DVD jakoś żyje jeszcze).

Jak chcesz czyjegoś posta komentować który został napisany po twoim poście to pisz nowego posta i nie przekręcaj nicków.

Scorpio , nie chcę oskarżeń o nabijanie postów, po za tym to nie jest związane z tematem, więc jest SPAM-em. Po za tym skoro nie chcesz bym Twój nick odmieniał przez przypadki, ok. A moderatorów przepraszam, jeśli mocno razi…

Ja też mam 3 napędy ze stajni LG. Wszystkie idealnie nagrywają płyty, jedynie najstarszy - 5 letni czasem ma jakieś drobne odchyłki przy odczytywaniu oryginalnych płyt.

A mojej nagrywarce coś odwaliło i nie czyta nagranych nawet przez nią samą DVD9, choć każdy inny napęd na Ziemi nie ma żadnych problemów z tym. :?