Nagywarka DVD

Jaką polecacie nagrywarkę DVD do kompa ??

polecam ASUS DRW-1608p3s :slight_smile:

Osobiście polecam napędy LG, sam posiadam wypalarkę tej firmy LG, model GSA-4167B. Od początku sprawuje się dobrze, wypala bez problemów. Jedyny minus to brak obsługi mount rainera (ale to potrzebujesz tylko w przypaku gdy kozystasz z zapisu pakietowego, choć i bez tej funkcji da się przeżyć). Swego czasu przetrzepałem http://www.cdrinfo.com w poszukiwaniu najlepszego wyjścia, gdyż stawiałem głównie na jakość wypalania i korekcję błędów. Nie sugeruj się zbytnio prędkościami wypalania gdyż w codziennym użytku stosuje się x4 dla filmów i x8 dla danych, szybsze palenie to wabik prędzej dla piratów niz normalnych userów.

A ja polecam swojego Liteona, bo mam.

Pionieer 111D, Nec, LG H22L, Liteon.

Piraci raczej nie bawią się zwykłymi nagrywarkami.

Jakaś aluzja do mojej wypowiedzi panie wszystko wiedzący?? :twisted:

Ja ją polecam nie dlatego że ją mam ale dlatego bo wiele nagrywarek miałem i ta sprawuje się najlepiej :wink:

przeciętny pirat takową się bawi :stuck_out_tongue:

I co z tego że masz? Lite-on są do bani i mówił mi to również znajomy sprzedawca. Co chwile przychodziły na gwarancję więc przestali je montowac do swoich zestawów. Najlepszą firmą z tego co mi wiadomo jest Plextor. Tylko są trochę droższe.

Skoro już zachwalamy swoje to ja polecam Sony. Nie mam żadnych problemów a wypaliła już dużo płytek.

może wadliwa seria ;/

Ja polecam po prostu popularne LG. Ja ja mam, kilka osób w mojej rodzinie ją ma i nigdy nie było z nimi żadnych problemów.

Złączono Posta : 01.03.2007 (Czw) 19:31

Lite-on to nie są złe nagrywarki tak nawiasem mówiąc.

Bardzo możliwe. Nie twierdze przecież że ktoś kupi Lite-On i musi się popsuc. Nowy Mercedes też może się popsuc ale mniejsza szansa tego niż np starego malucha.

Złączono Posta : 01.03.2007 (Czw) 19:33

Gumis0303 A jaką masz teraz nagrywarkę?? :mrgreen:

Słyszałem paru sprzedawców, składają kompa Galaxy Zalman to awaryjne karty, ColorIst jest lepszy od Topowera, a Core 2 Duo to nie sprzedają bo Pentium D jest lepszy. Liteon to jedna z lepszych firm, mieli kilka gorszych modeli, teraz robią dobre.

Może robi je Liteon, może ktoś inny, płacisz gł za reklamę i programy (ChrisG gdzieś to pisał).

LiteOn składa swoje nagrywarki na podzespołach od Sony…, może pora zmienić bo się zepsuje.

Wiadomo że lepiej np 2 lata temu były słabsze.

LG DVDRAM GSA-4167B

No i po co się przegadywać , obecnie nie ma ani “dobrych” ani “złych” nagrywarek są tylko tanie i drogie nawet “mercedes” nagrywarek plextor może się popsuć , swego czasu liteony były składane na “bebechach” sony , potem sony były składane na liteonach , nawet plextor swego czasu zamówił potężną partie nagrywarek liteona i opisał je swoją marką , czyli niektórzy myślą że mają porządną nagrywarke plextora w dodatku za dużą kase a w rzeczywistości w środku siedzi niskobudżetowy liteon.

nie znasz mnie to nie opowiadaj głupot.

Ja nie testowałem nagrywarek sprzed dwóch lat :x

Skąd masz takie newsy?

http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/010761.php jest to niedawny news , a jakieś 3-4 lata temu również było głośno kiedy to plextor stanął na krawedzi bankrutctwa i wtenczas nadmiarem swojej “taniej” produkcji poratował go liteon. A pozatym nigdy nie słuchaj co gadają sprzedawcy , bo oni chwalą to co mają na sklepie i to czego się chcą jak najszybciej pozbyć. A tak pozatym to sprawdź swojego soniaka czy to czasem nie liteon , np sony dru-710 to to samo co liteon SOHW-1213S , abo liteon SOHW-851@832 to Sony DRU-720A .

Proszę o dawanie linków do allegro do 140 zl

Tylko ten sprzedawca to mój bardzo dobry znajomy. :wink:

A ten Brutus, też był znajomym cezara.

http://allegro.pl/search.php?string=pio … &country=1

dużo nie ma, kup w sklepie np. znak.pl, esc.pl

;/

;/

Za 139 jest ten asus co podałem.

Poco z allegro jak w sklepie za tyle samo kupisz??

Tylko i wyłączeni Pioneer 111