Nahimic 3 na dowolnym komputerze / laptopie. Jest to możliwe?

Jak w temacie: jest możliwe użycie silnika Nahimic do polepszenia audio i tego dźwięku przestrzennego? Mam taką płytę główną:
Asus Tuf Gaming X570 Plus.

Z góry dzięki :wink:

Do jego instalacji, jest potrzeba specjalna wersja sterownika karty muzycznej. Nahimic dostarcza rozwiązania dla OEM, producent za pomocą dostarczonych narzędzi robi pomiary, wysyła się to do Nahimic i oni implementują to w sterownikach i swoim sofcie.

Uważam, że Nahimic pogarsza dźwięk, a nie polepsza, bo wprowadza zniekształcenia i zaburza scenę. Ale, co kto lubi.

Szkoda…

Jak ci jest to potrzebne, to sobie użyj innego softu, jest tego trochę, np .Boom3D , SBX Pro Studio, .Dolby Atmos, Windows Sonic, Korektor APO.

Nie jest potrzebne, tylko byłem ciekaw, bo używałem kiedyś Viper4Windows no i Viper4Androiid wtedy, kiedy miałem jeszcze fon z Root’em.

Dolby Atmos w Windowsie?? Jak to zainstalować? Mam to na obecnym S20 FE 5G i jest całkiem-całkiem.

W sklepie M$ powinna być apka i kilka innych.

Zadziwiajaco prosto. Klik prawym na głośniczek w pasku zadań, potem „Dzwięk przestrzenny” i tam masz kilka do wyboru. Chyba trzeba kupić zeby odblokować wszystkie opcje.