zawsze gdy czyszczę mój monitor to pozostają jakieś smugi, których owszem nie widać pod pewnym kątem lecz pod innymi jest to bardzo widoczne. Normalnie korzystam z płynu do mycia szyb i ręcznika papierowego lecz rezultat nie jest znakomity.
Czym wyczyścić ekran. Jakiej szmatki użyć żeby nie było tych smug okropnych. Zależało by mi na wykorzystanie żeczy które mam w domu a nie koniecznie płynów specialnie do tego przystosowanych ze sklepowej półki.
Macie jakąś idea fix ?
Pozdrawiam
P.S. Przepraszam jeżeli wątek jest w nieodpowiednim dziale, żaden z innych jakoś nie pasował
Od lat używam lekko mydlaną wodę( potem czystą) i zwykłą szmatkę i nie mam żadnych kłopotów. Zarówno na ekranach matowych jak i błyszczących. Oczywiście przy wyłączonym monitorze!
Ja podobnie jak Poraj stosuję tylko wodę.Nawet bez mydła i do wycierania delikatną ściereczkę z mikrofibry.Wyłączony i zimny ekran monitor.W instrukcji obsługi telewizora LCD firmy LG też jest taka porada.Skuteczne!
Ja używam specjalnej szmatki, która była dołączona do telewizora (nie monitora!) - do tego tylko czysta woda, bez żadnych detergentów. Miałem kiedyś jednorazowe nawilżane chusteczki EMTEC’a, ale zostawiały smugi, jakieś kłaczki, a zanim się skończyły, …wyschły #-o
Do matowego ekranu sprawdza mi się taka drobniejsza mikrofibra “do czyszczenia szyb i luster”(do dostania np. w Biedronce za 4 złote, taka żółta) zamoczona w wodzie. Wystarczy przelecieć ekran, przetrzeć na sucho i żadnych smug