Najczęściej występujące problemy użytkowników, a także słown

Tego posta chciałem zadedykować każdemu, kto jest nowy na forum i chciałby stworzyć temat o nurtującym go problemie :wink:

Postaram się stworzyć temat all-in-one czyli słowniczek pojęć i poradnik w jednym.

1. Jakiego języka się uczyć?
  1. Po doinstalowaniu dodatkowych modułów pamięci RAM komputer nie uruchamia się (ew. czarny ekran).
  1. Komputer automatycznie się restartuje.
  1. Instalator systemu Windows XP nie wykrywa dysków SATA.
  1. Komputer nie chce się włączyć.
  1. Zalałem klawiaturę, teraz część klawiszy nie działa.

Formatowanie nośnika danych (np. HDD czy PenDrive) lub partycji.

Reinstalacja systemu operacyjnego - operacja polegająca na usunięciu starego systemu operacyjnego (najczęściej przez formatowanie partycji) i instalacji świeżej kopii.

Jakie forum taki poradnik =D>

Forum, aż takie złe to nie jest :stuck_out_tongue_winking_eye:

Imho często drażniąco działa na mnie wielokrotke powielanie tematów o jednym i tym samym problemie :stuck_out_tongue_winking_eye:

A do tego jak zatytułowany. :slight_smile:

W grę wchodził jeszcze tytuł: Najczęściej występujące problemy użytkowników, a także słowniczek pojęć.

Stwierdziłem, że osoba która chce użyć bezsensownego tytułu dla swojego tematu najpierw sprawdzi inne bezsensowne tytuły ;D

Niezła taktyka - ale tytuł rzeczywiście pasowałoby zmienić. Jeszcze ściągnie któregoś moda i będą kłopoty XD

Zmieniony ;p

No to dodaj przy opisie formatowania::

Nie "był zrobiony “format”/zrobiłem “formata” (komputera) tylko “został sformatowany” (dysk/partycja/dyskietka)

Poprawna polszczyzna kluczem do sukcesu. Szkoda, że nie w Internecie…

Ale sam pomysł jest bardzo dobry - warto zrobić taką “ściągawkę” dla nowicjuszy, żeby nie śmiecili na forum.

Czy sukces i powszechna akceptacja jest wystarczającym powodem do porzucenia ideałów?

Yyy… Chyba nie.

Warto urozmaicić taki “słowniczek” pojęć o podstawowe operacje na systemie, sprawdzanie konfiguracji komputera i wersji systemu, kodeki, najczęstsze problemy z Internetem, itp.