Jak w temacie, temat akurat dla mnie na czasie, bo czekam na eGPU do mojego laptopa i w końcu będę mógł w coś zagrać Poza tym, analiza SEO pokazuje że wielu użytkowników szuka odpowiedzi na to pytanie…
Ja się zapytam: w co Ty grasz? To nie standardowe, co tutaj pytasz?
Bez dwóch zdań SWTOR - Star Wars The Old Republic. MMORPG od BioWare, jednak nie ma co się straszyć - grę bez problemu można przejść samemu, co akurat w kwestii wątków fabularnych zalecane. Jest łącznie 8 mocno rozbudowanych ścieżek fabularnych (po 4 na stronę, i po każdej dla danej klasy) - z każdej z nich spokojnie można by zrobić kanoniczny film. Gorąco polecam. Tym bardziej, że za darmo. Jeżeli chcesz przejść i poznać fabułę - nie musisz wydawać złamanego grosza.
Co jeszcze ważne - WSZYSTKIE dialogi w grze mają dubbing, także nie ma popularnych w grach MMORPG ścian tekstu do przeczytania, a same ładne płynne dialogi jak w rasowym RPG dla jednego gracza.
Bo rozumiem, że pytasz właśnie pod kątem fabularnym? Coś ciekawego z uniwersum itd? Bo jeżeli chodzi o stricte grę, to jednak świetnie się bawiłem w sieci przy Battlefroncie.
Gier jest masa, ale jeśli tak znakomite uniwersum to Ci polecę pozycje obowiązkowe:
- Republic Commando
- Star Wars episode 1 : Racer
- Star Wars KOTOR 1 i 2
- Jedi Knight 1 i 2
- Battlefront 1 i 2 - ale stare wersje, jeszcze sprzed złego dotyku EA.