Temat głównie zakładam dla osób z systemami Windows.
Po co taki temat?
A no po to, że w Galerii dominują destkopy z konfiguracją:
Win 7 + RocketDock + Gadżety
co od jakiegoś czasu nam (a przynajmniej mi) znudziło się.
A więc w tym temacie dajecie propozycje fajnych oryginalnych destkopów z galerii bądź innych źródeł, piszecie co tam jest wykorzystane, ale najważniejsze to:
-proponowana tapeta
-gadżety odpowiednio dobrane (jakie wy polecacie)
-propozycje programów zmieniających wygląd/stylów
etc.
ogólnie wszystko,co jest oryginalne, i ładnie wygląda.
A więc możecie też dawać tutaj linki do pulpitów a my wam powiemy co w nich można zmienić, co naprawić a co usunąć
aha…kolejna ważna rzecz-tutaj możemy zadawać pytania jakiego gadżetu użył autor danego screeny etc.
Ok, więc ja zaczynam-jestem czysto po instalce sevena, mój destkop wygląda czysto, ale nie ładnie-co polecacie zmienić tak by był fajny?
Już w testowych buildach Longhorna vel Vista była przezroczystość, która nie wymagała super wydajnego sprzętu, wystarczał podczciwy Geforce mx440, ale to chyba wiesz.
Wiem, ale było to coś na kształt dzisiejszego AeroGlassa (dzisiaj jest bardziej rozmazany, dopracowany ;p). Nie wiem, dlaczego Microsoft wymyślił sobie taki próg - skoro wcześniej potrafił zrobić przeźroczystość dla słabych grafik.
Nie rozumiem do końca, po co to napisałeś.
No dobra, rajcujesz się glassem, ja rajcuje się pulpitem bez glassa - różnimy się, tak samo jak nie rozumiem dlaczego Vista jest zła wg. niektórych.
temat przeznaczony jest dla “desk tunerow” (xD) i ma służyć pomocą w modowaniu deska- a nie sla17 vs. Piwollo (Nie zaśmiecajcie mi tematu bo poleci do kosza a ogólnie sam temat jako temat przyda się mi i innym userom
hmm… ale tak na marginesie uważam że sla17 chyba troszeczkę przesadzasz tym glassem-przecież IMO jest dość ładny i estetycznie wygląda
Aero jest ładne i estetyczne, ale… Ale jak 5/6 pulpitów w galerii to Seven z domyślną skórką to idzie je łatwo znienawidzić. Aero podobało mi się 3 miechy temu, zanim wyszedł Seven. Teraz jestem już znudzony.