Najlepsze pulpity na DP-pomysły, próby, screeny :-)

Witam.

Temat głównie zakładam dla osób z systemami Windows.

Po co taki temat?

A no po to, że w Galerii dominują destkopy z konfiguracją:

Win 7 + RocketDock + Gadżety

co od jakiegoś czasu nam (a przynajmniej mi) znudziło się.

A więc w tym temacie dajecie propozycje fajnych oryginalnych destkopów z galerii bądź innych źródeł, piszecie co tam jest wykorzystane, ale najważniejsze to:

-proponowana tapeta

-gadżety odpowiednio dobrane (jakie wy polecacie)

-propozycje programów zmieniających wygląd/stylów

etc. :smiley:

ogólnie wszystko,co jest oryginalne, i ładnie wygląda.

A więc możecie też dawać tutaj linki do pulpitów a my wam powiemy co w nich można zmienić, co naprawić a co usunąć :smiley:

aha…kolejna ważna rzecz-tutaj możemy zadawać pytania jakiego gadżetu użył autor danego screeny etc. :smiley:

Ok, więc ja zaczynam-jestem czysto po instalce sevena, mój destkop wygląda czysto, ale nie ładnie-co polecacie zmienić tak by był fajny?

Na twoim miejscu usunąłbym superbara - nie podoba mi się on.

Potem zmień tapetkę.

Zrób porządek na pulpicie.

Nie instaluj RD.

Daj pogodę i zegarek :lol:

to nie jest oryginalne :smiley:

Dlaczego, linux jest za bardzo ładny i windows nie ma szans?

Od tego jest galeria, a temat jak zwykle będzie :arrow: Kosz.

hmmm…mniej więcej właśnie tak :smiley: pulpity linuxowe zawsze wyglądają ładnie i estetycznie a te z windowsem nie zawsze :slight_smile:

A mnie się te od linuxa wcale nie podobają.

Zmień styl, na jakiś bez glassa - rzygam standartowym z W7.

eee, bez glassa to slabo będzie wyglądał, ew. inne glassowy styl :slight_smile:

I czar pryska…

Szkiełka są lansowane, nie wiem co wy w nich widzicie - i na XP, i na Viście ich nie mam i żyję :roll:

Sprzęt masz kijowy i narzekasz, byś miał 8800GTX to byś inaczej gadał.

Eh.

I co z tego?

Na Viście mogę sobie poustawiać w cholere aeroglassów (winamp, aqq, paski nie paski) i jakoś tego nie ustawiam, bo mnie to za bardzo nie rajcuje…

Po prostu - bronisz glassa, bo go masz i najwyraźniej ci się podoba.

Dodane 17.10.2009 (So) 7:31

Gdyby wyszedł nowy, szybszy, lepszy system od MS bez przeźroczystości, pewnie mielibyście go i nie było by szkiełek.

Linux też nie ma szkieł i żyje…

Już w testowych buildach Longhorna vel Vista była przezroczystość, która nie wymagała super wydajnego sprzętu, wystarczał podczciwy Geforce mx440, ale to chyba wiesz.

Po prostu - przeklinasz glassa, bo go nie masz i najwyraźniej zazdrościsz innym ;]

Wiem, ale było to coś na kształt dzisiejszego AeroGlassa (dzisiaj jest bardziej rozmazany, dopracowany ;p). Nie wiem, dlaczego Microsoft wymyślił sobie taki próg - skoro wcześniej potrafił zrobić przeźroczystość dla słabych grafik.

Nie rozumiem do końca, po co to napisałeś.

No dobra, rajcujesz się glassem, ja rajcuje się pulpitem bez glassa - różnimy się, tak samo jak nie rozumiem dlaczego Vista jest zła wg. niektórych.

temat przeznaczony jest dla “desk tunerow” (xD) i ma służyć pomocą w modowaniu deska- a nie sla17 vs. Piwollo :smiley: (Nie zaśmiecajcie mi tematu bo poleci do kosza a ogólnie sam temat jako temat przyda się mi i innym userom :slight_smile:

hmm… ale tak na marginesie uważam że sla17 chyba troszeczkę przesadzasz tym glassem-przecież IMO jest dość ładny i estetycznie wygląda :slight_smile:

Aero jest ładne i estetyczne, ale… Ale jak 5/6 pulpitów w galerii to Seven z domyślną skórką to idzie je łatwo znienawidzić. Aero podobało mi się 3 miechy temu, zanim wyszedł Seven. Teraz jestem już znudzony.

mi sie też trochę znudziło dlatego założyłem ten temat-byście mi poradzili co oryginalnego zastosować na destkopie :slight_smile:

To skoro glass ci się znudził, to dlaczego go bronisz?

hmmm dlaczego? Bo jeszcze nikt w tym topicku nie napisał na co go zamienic!