Kto tam ma coś postawionego? Jak to działa? Obawiam się, że historia się skończy tak jak w przypadku każdego innego darmowego hostingu, ale obym się tylko mylił
Z darmowych cba.pl jakoś daje radę ale i tak polecam płatne 25zł/rok hexcore.pl. W “zestawie” : 2GB przestrzeni, nielimitowane: transfer, subdomeny, email, ftp, bazy Mysql. Obsługa przez Directadmin. Skrypty Softaculous , Let’s Encrypt. Pomoc 24h
Używam od 3 lat i jestem zadowolony
Kiedyś bawiłem się jakimiś skryptami które zaczęly siać błędami na serwerze (setki zapytań). Konto musieli przyblokować ale od razu o tym poinformowali. Następnie pomogli rozwiązać problem. Całość trwała ok 20min.
Wysyłają też powiadomienia o nieaktualnych skryptach softaculous.
No i mają najtańsze przedłużenie domen regionalnych (27zł/rok)
Po czasie ale aktualne.
20GB minus miejsce na system i potrzebne składniki pod serwer www
- trochę wolnego czasu aby to postawić i skonfigurować, Oraz tego podstawowy hardering.(http://www.dobreprogramy.pl/themamuth/Wlasny-domowy-serwer-zabezpieczenia-SSH,75898.html)
Tutaj jest cały wątek o Arubie, bezawaryjność to nie jest najmocniejsza strona tego dostawcy:
http://www.webhostingtalk.pl/topic/52633-aruba-cloud/page-19
Losowo zwalniają chwilowo różne VPS nie ma reguły raz GB, CZ czy teraz DE.
Ale pod mniej ważne “zabawy www w internetach” w połączeniu z cloudflare nie ma tragedii. Panel administracyjny ostatnio uruchamia się dopiero po kilku razach. Prywatnie może raz czy dwa zawiesiło mi połączenie w trakcie edycji plików.
Polecam bplaced.net całkowicie darmowy i bez reklam, musisz tylko raz w miesiącu tam zaglądać.
A znacie jakiś darmowy hosting do Node.js? Czy tylko serwer VPN ratuje. Ktoś na blogu tu pisał o aplikacji na Android w formie darmowego serwera VPN. Myślicie że taki serwer z aplikacji Android, uciągnie prostą stronę, wyposażony w 4 rdzenie ARM, 1GB RAM urządzenie, myśle że powinno starczyć, do tego przejściówka do stałego połączenia z routerem, aby nie odbywało się to droga wifi, widziałem takie przejściówki w sprzedaży.
Każdy darmowy hosting kończy swoją karierę dokładnie tak samo - przynajmniej tak pokazują moje doświadczenia. Nie mamy żadnych problemów siedząc na naprawdę tanim hostingu. Płacenie za drogie usługi jest po prostu całkowicie pozbawione sensu…
Nigdy darmowy hosting nie będzie spełniał oczekiwań i naprawdę nie ma znaczenia to, u kogo on będzie. Takie historie za każdym razem kończą się identycznie - wieloma problemami. Zapewniam Was, że sami tego nie chcecie. Szkoda tylko, że 90 proc. z nas nie uczy się na błędach innych. Też kiedyś traciliśmy na to czas.
No tak jest, ale cóż poradzić? Też przez to przeszedłem, ale ludzie mając wiele czasu jeszcze się tym nie stresują.
Dopiero kiedy mają wiele różnych projektów, to inaczej to ogarniają.
Co myślicie o seohost? Ktoś używa? Jak sprawdzałem ceny, to wypadają najlepiej. Opinie na necie też mają spoko.
Nie znam firmy…
Cena nie jest najważniejszym wyznacznikiem zakupu hostingu.
I co masz na myśli że wychodzą najlepiej? Jaki konkretnie pakiet i za ile?
Jak patrzyłem hosting ssd, to ceny zaczynają się u nich od 4 złotych za miesiąc za pakiet mini. Jak dla mnie to tanio, zwłaszcza, że nie ma problemów z awariami. Znajomy u nich ma i nie narzeka.
To wszystko nie zmienia faktu, że wolę sobie postawić małą stronkę na firehost.
Po co ładować się w te darmówki? Jest ktoś, kto miał faktycznie pozytywne doświadczenia z tym związane?
Nie kojarzę takich ludzi…
Jak ktoś zakładał konto pod zaliczenie infy, to raczej było dla niego wystarczające. Ale w innych przypadkach mogło już raczej średnio się sprawdzić
Zastosowanie darmówek jest chyba dosyć jasne
Darmowy hosting? Średni pomysł i na twoim miejscu zastanowiłbym się dwa razy. Jeśli się jednak upierasz to polecam:
- https://www.000webhost.com/
- cba
Pozdrawiam!
Nie ma sensu stawianie czegokolwiek na darmowych usługach, bo po nich nie ma co się nawet spodziewać jakości. Realne są jedynie problemy. Solidne konto dzielone wcale nie musi być drogie, kwestia jedynie dopasowania parametrów. Za kilka dyszek można już mieć przyzwoicie działający serwer.
Pierwsze co powiem to to, że nie polecam darmowych Niestabilność, wolna praca, słabe serwery FTP. Masakra.
Jak już musisz mieć darmowy to tylko te dwa:
Z czego bardziej polecam pierwszy ponieważ szybciej jest gotowy do używania oraz ogólnie jest prostszy w obsłudze, aczkolwiek drugi jest bardziej profesjonalny, twój wybór
szyszek - ale tak czy siak przechodzenie przez te wszystkie problemy po to, aby w ciągu roku zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych to z lekka głupota. Mylę się?
Myślę, że obecnie do czołówki można dodać też http://5v.pl - nie będę reklamować dlaczego, po prostu jak ktoś będzie zainteresowany to niech wejdzie na ich stronę i porówna ofertę z innymi bezpłatnymi hostingami Ponadto jak tutaj czytam to wielu z was reklamuje płatne hostingi, które mają o wiele gorsze nawet parametry od darmowych…
Ale przecież nigdy darmowa usługa nie będzie dawała jakości.
Kto może powiedzieć, że z powodzeniem trzymał stronę przeznaczoną pod ludzi na darmowym serwerze przez dłuższy okres? Znacie kogoś takiego?