Najlepszy dodatek blokujący reklamy dla Chrome

Jaki jest najlepszy dodatek blokujący reklamy dla Chrome? Wkurza mnie już Firefox, bo to strasznie powolne badziewie. Chrome jest bardzo szybki, tylko te reklamy są nie do zniesienia. Wiem, że jest ich kilka, ale który jest najlepszy?

Wtyczka Adblock już jest dla Googe chrome ale dla przeglądarki w wersji 4.0.266.0 developer (edycja wciąż jeszcze testowa)

Osobiście używam Ad Muncher, choć niestety jest płatny :frowning: Z tych polecanych jako rozszerzenia do Chrome to AdThwart, ale ten dodatek jest dla wersji 4.0 czyli beta, choć ja nie mam z nią żadnych problemów :smiley:

AdBlock słabo blokuje reklamy. AdThwart jest faktycznie fajny, ale on chyba pobiera reklamy, a dopiero później je usuwa. Co do AdMuncher, próbowałem, ale właśnie niestety jest płatny, a poza tym chciałbym powoli przejść na Ubuntu, a tam nie uruchomię AdMuncher.

AdBlock+ i AdBlock Chromium, też chyba nie są skuteczne w 100%.

To zależy jeszcze, jakie mu ustawisz filtry.

A jakie powinienem ustawić? Bo próbowałem zrobić to jak w AdBlocku+ dla FIrefoxa, ale nie działało.

Prawdę mówiąc nigdy nie miałem do czynienia z Adblockiem do Chrome’a. Ale ma chyba on opcję importu filtrów.

W takim razie jeśli wyeksportujesz w Fx filtry do pliku txt, a potem je zaimportujesz w Chrome’ie, blokowane powinny być dokładnie te same reklamy.