Najlepszy klient Torrenta


(Koks497) #1

Witam,

chcialbym abyscie mi polecili najlepszego klijenta sieci Torrent.

Zalezy mi na wysokich transferach jak i rownierz na tym aby program nieobciarzal zabardzo neta... .

Jak byscie mogli to podajcie do tego programu jeszcze sprawdzone konfiguracje.Aaa no i zalerzy mi rownierz na tym aby program byl niezawodny i nigdy sie niezwieszal... .

Pozdrawiam.

EDIT

Poprawiłem Ci tytuł tematu bo byk "raził w oczy" ale reszę błedów popraw proszę sam :wink:

Sdar


(Barti041) #2

Może AZUREUS


(Fernando) #3

Wada używa Javy. Polecam µTorrent.


(aju) #4

BITCOMET ale w wersji0.56:

I to wszystko jest prawdą :slight_smile:


(boczi) #5

Dlaczego nie 0.70 ??

OT-y Kosz

Klin popraw błędy w poście.


(aju) #6

Z własnego odczucia.

Nie powiem że jest zły, ale zniechęcił mnie raz kompletnym zwisem na noc.

W dodatku brał mi więcej ramu niż 0.56 a lubię zostawić np. konwertowanie filmu na noc co jest dla mnie dość ważne.

Nie mówię że nowe wersje są złe: ale mi najbardziej odpowiada wersja 0.56


(x-awier) #7

Osobiście korzystam z Azureus'a i jestem zadowolony , ale słyszałem dobre zdanie o uTorrent :roll:

Zajrzyj tutaj :wink:


(M Kupczynas) #8

Ja sobie cenie 2 programy - Bitcomet,oraz µTorrent :slight_smile: .Oba bardzo dobrze chodzą,są stabilne,oraz zabierają dość mało ramu :wink:

Aha i jeszcze coś:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... ht=torrent

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... ht=torrent

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... ht=torrent

:wink:


(freedom) #9

nie chcę się czepiać, ale niech ktoś w końcu poprawi byka w nazwie tematu :slight_smile:

edit.

żeby nie było OT, to polecam BitCometa. używałem długi czas w wersji 0.59 i chodził pięknie.


(Kosior6) #10

A ja powiem tak, ze uzywam uTorrenta i ten program ma wszystko czego potrzebuję, tzn. nie obiąza łącza prawie wcale, jest lekki dla systemu, nie wymaga instalacja itp....Więc i tego polecam ;]


(Koks497) #11

Wybaczcie za byki ale jak juz wiecie mieszkam w niemczech i pisze po Polsku tylko w internecie :stuck_out_tongue:

Ale juz chyba wszystkie poprawilem ?

Ja tez sie niechce czepiac ale chyba Ci sie jedna literka pomylila :P:P hehe :stuck_out_tongue:

A co do torrenta to chyba bede korzystal z uTorrenta bo pamietam,ze kiedys mialem tego Bitcometa i zamulal net jak nic.

Ale dla pewnosci ,ze to ten byl zainstaluje go i zobacze.

Pozdrawiam.


(freedom) #12

poprawione :slight_smile:

miałeś pewnie ustawione udostępnianie plików z szybkością "bez limintu".


(Bunio) #13

Dla mnie najlepszym klientem sieci torrent jest µTorrent.

Lekki dla dysku i prosty w użytkowaniu.

Jest stabilny i nie zużywa zbyt dużo pamięci RAM.

Polecam. :spoko:


(system) #14

Ja osobiście bardzo polecam program

. Jak co to z niego korzystam. Oprócz tego kiedyś korzystałem z BitCometa, ale jakoś przeszedłem na

i jestem zadowolony. Co do innych programów to chyba wypróbuje ten

, skoro go tak polecacie :wink:.


(El Presidento) #15

Zaczne od tego ze wszytskie wersje BitComet do 0.56 są banowane, na wszelkiego rodzaju serwisach. Za nachalną działanośc serwera DHT, sam tego nie rozumiem bo DHT zawsze mozna wyłaczyć. Więc wgre wchodzą wszytskie wersje od 0.56, ale najnowsza wersja o której wspomina Boczi , jest naprawdę jednym z najlepszych klientów torrent na równi z uTorrent , praktycznie posiadają one takie same funkcję chociaż ten drugi jest trosczke mniej zasobożerny.

Dla bardziej doświadczonych użytkowników którzy posiadają dobre łacze, w granicach 1024 kb/s polecam Azureusa , dzieki mozliwości jego konfiguracji naprawdę można odczuć przyspieszenie , ściagania , po poprawnej konfiguracji.

Jednak dla wszytskich pozostawiam jedną złotą , albo srebrną myśl. Ze w wyborze klientów p2p, nie mozna się kierwować tylko opinią innych, ale własnymi przemyśleniami i testami.


(Rudick) #16

Ja korzystam z Azureus'a i bardzo jestem z niego zadowolony. Próbowałem wielu programów ale właśnie on według mnie jest najlepszy. To, że jest w Javie w cale nie jest dużą wadą tego programu (o ile jest)...

Pozdrawiam


(El Presidento) #17

Jest jak ktoś ma małą ilośc pamięci ram, to podczasz ściagania nie moze pozwolić sobie na konfortową prace.

Sądzie ze temat powinien zostać zamknięty, wiem ze nie od tego ja tutaj jestem, ale było na ten temat sporo, ale wczesniejsze opinie wyczerpaly temat.

Hehe poszukaj taki temat w dziale Oprogramowanie, dla ułatwienia jest przyklejony, tam masz wszytsko.


(boczi) #18

Niemerytoryczne posty, nieuzasadnione lecą do kosza.