Najlepszy operator telefonii komórkowej na kartę<jaki>?

Witam,

jaki według Was jest najlepszy operator telefonii komórkowej na kartę?

Jeżeli mało dzwonię i SMS-uje a co do znajomych ta są podzieleni tzn. mają plus,orange,heyah itd.

Dzięki za odpowiedż

Najlepszą ofertą obecnie jest Play Fresh , (http://www.playfresh.pl/?gclid=CI_fwK-u … Ggod2He8vA) czyli starter za 5 lub 10 zł doładowanie od 5 zł i masz konto na połączenia wychodzące i przychodzące ważne cały rok od ostatniego doładowania , oferta korzystna dla “właściciela” numeru ale już niekorzystna dla tych którzy by chcieli dzwonić na Playa , dlatego że prawie wszyscy pozostali operatorzy stosują podwyższone stawki za połączenie do sieci Play , jest jeszcze simplus i obecna taryfa “profil” również 29 gr do wszystkich sieci ale za utrzymanie aktywnego konta trzeba płacić za doładowanie dość często 30zł co miesiąc, czyli dla mało dzwoniących oferta niezbyt atrakcyjna (np. moja kobita na miesiąc wydawała na telefony do 10zł max , czyli najlepszym wyjsciem było kupować jej zestaw startowy co miesiąc za 9zł i konto miała aktywne 1 miesiąc , obecnie wyszła oferta Play więc nareście bedzie miała stały numer telefonu na dłużej za bardzo niewielką kase , tak dla wyjaśnienia to dzwoniła tylko jak jej samochód sie zepsuł a reszte kasy to już wygadywała z “przymusu” aby jej nie tracić)

PS. A tak dla odwiedzających tego posta , może ktoś mi wytłumaczy ( bo blondyny w salonach nie mają pojęcia) , dlaczego w mojej miejscowosci na karcie sim simplusa nie mam zasięgu 3G (umts) a na karcie Play która rownież korzysta z dokładnie tego samego nadajnika (napis na wyświetlaczy PLUS GSM PLAY) telefon włącza się w trybie 3G , jest to jeden telefon w przypadku obu kart sim.