Między GTX 660, a GTX 750Ti nie ma wielkiej przepaści w wydajności, za to w poborze energii jest. Znacznie bezpieczniej będzie wybrać 750Ti, która spokojnie wystarczy do GTA5 (ktora jest typowo procesorową produkcją) i wielu innych gier, nawet w wiedźmina3 czy forza horizon 4 (i tu przyda sie 8GB ramu) można grać w fullHD przy niskich detalach i 40fps. Wydaność 660 może być kusząca ale w ogólnym rozrachunku spadki fps będą wywołane przez niedomagający procesor, a nie kartę grafiki (niezaleznie którą wybierzesz). Myślę, że nie zawiedziesz się na 750Ti i tą kartę bym jednak sugerował do tego zestawu. Zwłaszcza mając na uwadze, że zasilacz wątpliwej jakości mocno obciążony zwyczajnie może długo nie posłużyć i lepiej by było przesadnie go nie wysilać.
Na tym porównaniu w GTA5 i wielu innych grach 660 praktycznie nie ma zadnej przewagi nad 750Ti…
To znaczy, że mają 4 wycięcia i pasują bez przerabiania gniazda procesora płyty głównej. Wystarczy wgrać tylko właściwy bios i procesor działa.
Tutaj na zdjęciu masz procesor na socket 775 i 771. Mają wycięcia w innym miejscu.
Zwróć uwagę, że ten po prawej ma naklejony adapter na piny, aby działał na płycie 775.
Jak chcesz pobić goma z 4.0, to tak. Do korzystania… szkoda pieniędzy. Wiek platformy i, nawet po podkręceniu, żenująca wydajność w czymkolwiek innym niż przeglądarka/word.
Moja płyta to asus commando green.
A wybór procesora padł na :Intel Xeon X5470 Q9750, 3.33 ghz. Tylko teraz pytanie jaki bios wgrać bo najnowsze co znalazłem to update z 2009 roku wersja 1901.