Jestem w trakcie robienia piłkarskich vlogów. Przechodzę lekkie męczarnie, bo filmy tworzę głównie w aplikacji InShot na telefonie. Ta aplikacja zawiera wszystkie potrzebne opcje do tworzenia filmów (przycinanie, zamrażanie, kadrowanie, spowalnianie filmów, efektowne przejścia, możliwość dołączenia grafik, gifów i sporo darmowej muzyki). Jest to coś co w zupełności mi wystarczy, ale potrzebuję tego na laptopie w systemie windows 7. Jestem wstanie zapłacić za taki program nawet do 400zł, ale potrzebuję fachowej pomocy z Waszej strony. Jaki program do tego będzie najlepszy. InShot jest naprawdę prosty w obsłudze i oferuje mi wszystko czego bym potrzebował. Proszę o pomoc.
Chcesz na telefon czy PC. Bo jeśli na PC to darmowy “SHOTCUT”
Niby szuka czegoś na PC jak InShot z Androida:
ale potrzebuję tego na laptopie w systemie windows 7
Potrzebuję na laptopa w systemie windows7. Shotcut nie wydaje się, żeby gwarantował te wszystkie opcje, które poruszyłem w opisie tematu. To już lepiej niż shotcut podoba mi się OpenShot Video, ale tutaj też nie znajduje wszystkich opcji. Możliwe, że muszę się jeszcze podszkolić, ale wolałbym dobry program nawet kupić, ale żeby działał jak należy.
DaVinci Resolve - darmowy acz potężny program
Korzystam z niego w pracy
Mi by do głowy nie przyszło katować się taką pracą na telefonie. KDEnlive używam jak potrzebuję.
Z tych opcji, które wymieniłeś i jeszcze więcej, wszystkie są dostępne w “Shotcut”. No może z wyjątkiem darmowej muzyki, ale to można zdjąć z YT. A Open Shot nie umywa się do Shotcuta.
Na Windows 7 występuję problem przy uruchamianiu z plikiem dll i nie mogę niestety rozwiązania znaleźć, a najbardziej przykuł moją uwagę.
Zaufam Tobie i postaram się lepiej przestudiować ten program przy okazji następnego vloga.
Z Ciekawości by zobaczyć jak to działa odpaliłem aplikacje na telefonie i gdyby obsługa na telefonie nie była tak męcząca to pewnie bym na dłużej został przy tej aplikacji, a tak szukam kompletnego rozwiązania na laptopa. Zainstalowałem KDEnlive i na pewno z testuję.
Nie wiem jak działa na windows, ale są grube tutoriale i początki na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=r-eFcigm7Yk