Najnowszy Mandrake - skąd pobrać?

Poszukuje najnowszego mandrake wraz z jakims kursem tego systemu gdyz jestem zupelnie poczatkujacy

Zmiana tematu na mówiący o problemie

Areh

Po pierwsze - nie ma już Mandrake, tylko Mandriva.

Po drugie - byłeś może na stronie domowej tej dystrybucji? Zajrzałeś do przyklejonych wątków w tym dziale? Nie? To może najpierw to zrób, a później zadawaj tutaj pytania.

a gosc tylko o pomoc chcial poprosic…

A czy to usprawiedliwia jego lenistwo? Google gryść zaczęło, czy jak? Ile razy na takie same pytania można odpowiadać?

ok mam mandriva linux 2006 free moze mi ktos napisac czy to dobry wybor dla poczatkujacego ?

Złączono Posta : 28.02.2006 (Wto) 22:12

przyznaje sie do bledu i dziekuje areh ze mnie opierdziel :slight_smile:

Tak zdecydowanie, nigdy wczesniej nie miałem kontaktu z Linuxem a na Mandrive radzę sobie całkiem niezle chodz trzeba trochę poczytać, ale instalacja jest banalnie prosta (wiecej o tym w tematach w tym dziale).

Więc system nie powinien ci sprawić większych problemów.

Mandrivia (dawniej Mandrake) to jedna z dystrybucji która jest najczęściej polecana dla początkujących. Większość rzeczy robi się w niej poprzez tryb graficzny więc nie powinna sprawić żadnych większych problemów.

Swego czasu testowałem Mandrake 10 i instalacja była prosta, więc w Mandrivii też pewnie jest (a nawet napewno sądząc po poście Zenka rolnika).

Ja bym na początek polecił dystrybucję OpenSuse 10.0. Sam w najbliższym czasie zamierzam ją trochę potestować itp. Czytając wypowiedzi o tej dystrybucji (oczywiście mam na myśli OpenSuse) na różnych forach internetowych to w sam raz dla początkującego. Jakbyś jednak zdecydował się na OpenSuse a nie na Mandriviię to tu jest trochę przydatnych porad do tego właśnie systemu:

:arrow: http://www.susek.info/ :wink: