Najpierw czarny ekran po chwili pulpit


(Filip199314) #1

Witam. Mój problem polega na tym ze gdy włączam komputer wszystko idzie dobrze aż do momentu po ładowaniu się Windowsa (ten animowany pasek), po jego zakończeniu nie pokazuje się pulpit tylko czarny ekran. Trwa to około 5min czasem jeszcze więcej i dopiero pojawia się pulpit. Kiedyś tego oczywiście nie było dzieje się tak od około tygodnia. Co mogę z tym zrobić? Pozdrawiam i proszę o pomoc


(Atis) #2

Pokaż logi z OTL (wklej.org):

otl-gmer-rsit-dss-inne-instrukcje-t370405.html


(Filip199314) #3

http://wklej.to/XtgRA Proszę Extras.txt tez ?


(Atis) #4

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL

FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Search the web"

FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Search the web"

FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Search the web"

FF - prefs.js..keyword.URL: "http://www.browsersafesearch.com?client=mozilla-firefox&cd=UTF-8&search=1&q="

FF - user.js..browser.search.selectedEngine: "Search the web"

FF - user.js..browser.search.order.1: "Search the web"

FF - user.js..browser.search.defaultenginename: "Search the web"

FF - user.js..keyword.URL: "http://www.browsersafesearch.com?client=mozilla-firefox&cd=UTF-8&search=1&q="

O2 - BHO: (no name) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - No CLSID value found.

O2 - BHO: (no name) - {F5CC7F02-6F4E-4462-B5B1-394A57FD3E0D} - No CLSID value found.

O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - No CLSID value found.

O8 - Extra context menu item: &Search - Reg Error: Value error. File not found

O8 - Extra context menu item: Save YouTube Video as MP3 - Reg Error: Value error. File not found

O24 - Desktop Components:0 () - http://c9.asteroid.pl/amin.eu.fotka.pl.s3.amazonaws.com/054/776/54776548_96_p.jpg

O16 - DPF: {8FFBE65D-2C9C-4669-84BD-5829DC0B603C} http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/polarbear/ultrashim.cab (Reg Error: Key error.)

SafeBootMin: htlkszrv.sys - Driver

SafeBootNet: htlkszrv.sys - Driver

SafeBootNet: nm - File not found

SafeBootNet: nm.sys - File not found

MsConfig - StartUpFolder: C:^Documents and Settings^All Users^Menu Start^Programy^Autostart^Przyspiesz Komputer.lnk - - File not found

MsConfig - StartUpReg: A4D.exe - hkey= - key= - File not found

MsConfig - StartUpReg: ALLUpdate - hkey= - key= - File not found

MsConfig - StartUpReg: Load - hkey= - key= - File not found

MsConfig - StartUpReg: NeroFilterCheck - hkey= - key= - File not found

MsConfig - StartUpReg: Nowe Gadu-Gadu - hkey= - key= - File not found

MsConfig - StartUpReg: NPSStartup - hkey= - key= - File not found

MsConfig - StartUpReg: PWRISOVM.EXE - hkey= - key= - File not found

@Alternate Data Stream - 351895 bytes -> C:\WINDOWS\Temp:temp


:Commands

[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Później kliknij Sprzątanie.

Później spróbuj tego sposobu:

Start -> Uruchom (klawisz z logo Windows + R) -> wpisz: msconfig

  1. Odznacz wszystkie pozycje z zakładce Uruchamianie i zrestartuj komputer.

Sprawdź czy system uruchomi się prawidłowo.

  1. Jeżeli problem nadal występuje to przejdź do zakładki Usługi i zaznacz:

  2. Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft.

Teraz odznacz wszystkie pozycje i zrestartuj komputer.

Sprawdź błędy w podglądzie zdarzeń:

Start -> Uruchom (klawisz z logo Windows + R) -> wpisz: eventvwr.msc


(Filip199314) #5

Wykonałem wszystkie podane przez Ciebie czynności jednak problem nie został usunięty (nic się nie zmieniło). :frowning: Prosiłbym o dalszą pomoc Pozdrawiam

-- Dodane 06.03.2012 (Wt) 23:24 --

Zna ktoś jakiś sposób żeby mi pomóc ? Oprócz formata ?