Najprawdopodobniej jakiś złośliwy program wyłącza mi mikrofon

Witam. Posiadam taki o to problem, że najlprawdopobniej jakaś aplikacja wyłącza mi mikrofon w dźwięk>nagrywanie>poziomy - o tutaj:

Jest to o tyle denerwujące, że zacząłem grać w FPSy i często jak coś mówię to inni mnie po prostu nie słyszą. Windows, ani gra nie dają mi żadnego powiadomienia o wyciszonym mikrofonie.
Próbowałem Sobie poradzić z tym problemem samemu, jednak po prostu nie dałem rady. Po uruchomieniu systemu mikrofon działa, a później w trakcie czasem (bo to też nie zawsze) się wyłącza. Zbyt wielu aplikacji też nie używam. Próbowałem włączać wszystko pojedyńczo i sprawdzać, czy mikro nadal działa i nadal kompletnie nie wiem co sprawia problem.
Czy możliwe że to antyvirus? - bitdefender wycisza mikrofon według własnego widzimisie?

Posiadam windows10, mikrofon blue yeti. Wszelkie informacje jakie powinienem podać oczywiście podam.

Mam nadzieję że temat napisałem w odpowiedznim dziale.

Dziękuję za pomoc.

Sprawdź Ustawienia → System → Dźwięk → Ustawienia prywatności mikrofonu ( po prawej stronie)

Tak to u mnie wygląda:

Po prostu to jest mega irytujące. Podczas uzywania kompa ten mikrofon się mutuje nie wiadomo nawet czemu :frowning: Nie sądzę żeby to była mikrofonu. Niestety nie mam innego mikro żeby sprawdzić. Jest tylko taki od słuchawek, ale on mnie trochę irytuje jak mi dynda, więc go po prostu odpinam.

Można spróbować trybu czystego rozruchu: