Memorek mieć nie będe bo nie mam kasy na nowe a znajomych overclokerów też nie mam.
512MB DDR2 Goodramów PRO 900 kosztuje ~~8 dych. Niby nie dużo, ale sam wiem jak to jest nie mieć kasy… Też na nie próbuje uzbierać, i zawsze jak już prawie mam wydaje na coś innego. Dobrze, że ja mogę od czasu do czasu coś pożyczyć
BTW jeśli po 20 listopada nic nie pokażę, to następny wynik dopiero po 15 maja
Super temat, wlasnie chcialem sie co nieco dowiedziec o prockach bo planuje zmiane dzieki wielkie
suchy123 Ulala… Trza wziąć się w garść WSZ … Spadasz na 3 - cie miejsce… hm
Nie wiele… ale jednak sekundy są Brawo
Dzięki. Jak coś to możemy jeszcze powalczyć- podczas liczenia mamorki puściłem na 700Mhz a stabilnie wytrzymują 960.
Chyba raczej
Jak mam to traktować?
Ze przyjmuje… wyzwanie.
Choć… trudno będzie… bo jednak… przekraczam koniec 4400…
WSZtm postaw oddzielny system do spi, dołóż CW i maxmema Masz czas w granicach ~50sekund lepszy O ile dobrze to zrobisz.
Powalczyłem trochę, ale mój procek to ścierwo bo żeby pójść na 3.4GHz potrzebował 1.45V.
Oto wyniki:
A chociaż stabilne to?
Przejdzie orthosa 2-3h?
Prawie 4 i pół godziny orthosa+3DMark06+demo Crysis z wszystkim na high więc jak na razie stabilnie.
a K7 nie bierzecie do rankingu??
jak to nie, ostatnia kategoria tam gdzie athlon xp…
ale zwróć uwagę że ja wycisnołem z mojego proca o ~400MHz więcej no i timingi pewnie mam ustawione niższe, spróbuj podkręcać na jednej kości ramu (sprawdź która lepsza), powyłączaj zbędne usługi z windowsa, daj FSB:CPU na 1:1 wtedy może mnie dogonisz 8) :clever:
Ja niestety tylko ~7.50 na 3.18Ghz
Screena nie będe dawał bo wstyd. Będzie nowa płyta, będzie rekordzik
powiedzcie mi które jądro będzie lepiej się podkręcać i będzie wydajniejsze: Windsor, czy Brisbane ?? (obydwa 4000+)