Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

Memorek mieć nie będe bo nie mam kasy na nowe a znajomych overclokerów też nie mam.

512MB DDR2 Goodramów PRO 900 kosztuje ~~8 dych. Niby nie dużo, ale sam wiem jak to jest nie mieć kasy… :frowning: Też na nie próbuje uzbierać, i zawsze jak już prawie mam wydaje na coś innego. Dobrze, że ja mogę od czasu do czasu coś pożyczyć :wink:

BTW jeśli po 20 listopada nic nie pokażę, to następny wynik dopiero po 15 maja :frowning:

Super temat, wlasnie chcialem sie co nieco dowiedziec o prockach bo planuje zmiane :slight_smile: dzieki wielkie

suchy123 Ulala… Trza wziąć się w garść WSZ … Spadasz na 3 - cie miejsce… hm

Nie wiele… ale jednak sekundy są :slight_smile: Brawo :stuck_out_tongue:

Dzięki. Jak coś to możemy jeszcze powalczyć- podczas liczenia mamorki puściłem na 700Mhz a stabilnie wytrzymują 960.

Chyba raczej :stuck_out_tongue:

Jak mam to traktować?

Ze przyjmuje… wyzwanie.

Choć… trudno będzie… bo jednak… przekraczam koniec 4400…

WSZtm postaw oddzielny system do spi, dołóż CW i maxmema :wink: Masz czas w granicach ~50sekund lepszy :slight_smile: O ile dobrze to zrobisz.

Powalczyłem trochę, ale mój procek to ścierwo bo żeby pójść na 3.4GHz potrzebował 1.45V.

Oto wyniki:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=77d4be8a950ffa83

A chociaż stabilne to?

Przejdzie orthosa 2-3h?

Prawie 4 i pół godziny orthosa+3DMark06+demo Crysis z wszystkim na high więc jak na razie stabilnie.

a K7 nie bierzecie do rankingu??

jak to nie, ostatnia kategoria tam gdzie athlon xp…

ale zwróć uwagę że ja wycisnołem z mojego proca o ~400MHz więcej no i timingi pewnie mam ustawione niższe, spróbuj podkręcać na jednej kości ramu (sprawdź która lepsza), powyłączaj zbędne usługi z windowsa, daj FSB:CPU na 1:1 wtedy może mnie dogonisz 8) :clever:

Wynik bez OC :

16a54cf7ec09f54am.png

D@widoS mam trochę lepszy czas i to bez o/c :stuck_out_tongue:

80f29b9f7bd5de90m.png

Ja niestety tylko ~7.50 na 3.18Ghz :cry:

Screena nie będe dawał bo wstyd. Będzie nowa płyta, będzie rekordzik :stuck_out_tongue:

powiedzcie mi które jądro będzie lepiej się podkręcać i będzie wydajniejsze: Windsor, czy Brisbane ?? (obydwa 4000+)