a ja mam taki:
Trochę słabo, no ale cóż.
Żadne 4000+! Broń boże! za 300zł masz Windsora rev. F3 5200+ w OEMie na alledrogo za ~~300zł. Do tego jakiś wiatraczek i ładny wyniczek będzie na bank
A może być windsor 4600+ ?? (jeśli coś to tylko znak.pl ) http://znak.pl/index.php?cid=320&scid=2 … X2+AM2+BOX
Nie. Nie jest w rev. F3.
McDracullo co sądzisz o 4400+ Brisbane w rev. G2 ?? z tego co słyszałem to też nieźle się kręci i poprawiony jest kontroler pamięci.
Nie sądzę, żeby były rewelcyjny jak Windsor w rewizji F3. Radzę wziąć wlaśnie Windsora. Brisbane kręciś ie różnie, ma gorszy dostęp do cache L2, itp.
Jeśli chcesz ze mną podyskutować na ten temat to zapraszam na PW. Nie śmiećmy topciu bo przyjdzie modek i zrobi porzadek. ;]
W przyszłym tygodniu dojdzie do mnie nowy cep X2 3600 65nm (to nie są ostatki :lol: ) zobaczę co potrafi, podobno na def Vcore robi 2,7ghz
A ja mam nowe pamięci. GoodRAM Pro 1066 na micron D9GKX. Na 2.3V robią 590MHz (1180) ale procek rozgrzewa się niesamowicie i nie mogę puścić pi 16M. Jak tylko zorganizuje chłodzenie robię vmoda i poprawiam swój czas w 16M.
A wczoraj podczas zabawy ze SPI taki wynik zrobiłęm w 1M:
http://two.xthost.info/McDracullo/rekor … 0kopia.jpg
:mrgreen:
No więc mam już tego X2 i na defie robi 2,7ghz jak niedługo dostane chłodzonko to się rozpocznie ostro :lol:
U mnie na def 3.15 Ghz ale płyta mnie ogranicza do 355fsb :lol:
Na dniach dojdzie nowy Fox p35a -S
BTW Po BiosModzie 88GT 13k w 3dmarku06 pękło 8)
Bris? One są wolniejsze w pi (timingi cache). Ciekaw jestem jak będzie się skalował z napięciem.
Tak Brisbane, pisał parę stron wcześniej
Wiem że są wolniejsze ale są chłodniejsze kręcić będę jutro zobaczę jak to wygląda i na jakim mnożniku mu będzie wygodniej. Jak myślicie mogę mu dać spokojnie 1,55V?
Dawaj V dopóki będzie się budzić
Ja zrobiłem vdimm moda, w weekend jak znajde troche czasu to się pobawie w low clocka, a jak będe miał chłodzenie to pojadę w full clocka
Teraz i tak tylko będę kręcił w miarę bo na boxowym coolerze ale za nie długo do mnie dojdzie arctic cooling freezer 64 PWM :lol:
Zamiast kręcić i uciekać w megaherce bez końca weźcie się za optymalki systemu. Ja mam system jeszcze do poprawek, a popatrzcie na moje wyniki na procku @ <2800MHz
“Zbiurkuj” komputer przy oknie, które następnie je otwierasz Pilnuj tylko temperatur ujemnych bo AMD łapią CB już przy +7 stopniach.
Najpierw muszę zobaczyć na co stać mego brisbane 8)
Co myślicie jeszcze o tym jak by dać taką rywalizację jak jest teraz tylko w cinebenchu 9.5 ?
Ja bym się pobawił w lowclocka - nie trzbea miec dobrego sprzętu (każdy może brać udział - nie musi kręcić sprzętu do ekstream, wystarczy posiedzieć przy systemie i podusić troche Winde - ztweakować itp.)
Mam dość mojej mobo. Raz Clockgenem miałem 2850 (proc 1,45V)testowane Orthosem 15 min, a teraz mam problem na 2.8! Jeżeli ustawie przez BIOS HTT wyższe niż 300 to jest zawsze niestabilne przy mnożniku procka 9, choć przy 8 osiągałem 330 stabilne… Jak zwiększę napięcie na proca, mobo czy ramy na HTT 310 to komp nie może przejść Postu! Ramy na bank wyrabiają. Chyba kupie DFI. Mam pytanie jest różnica w wynikach O/C na nForce 4 Ultra a SLI?