Jak się uda to weekend będę miał penrynka… Może uda mi się namieszać w Intelu
I tak będe lepszy :mrgreen:
U mnie będzie pelerynka na msi fir siedziała, a na niej TR 120 ultra
BTW Nie pisz, że suchy lód będziesz załatwiał
U mnie będzie siedziała na P5K Premium/Deluxe/Pro (nie wiem co do mnie przyjedzie :D).
Nie chce mi się bawić w te pierdoły (dlatego też siedzę na AMD).
Przecież ten cep robi >4GHz on air. Ja to będzie mało pożyczę kibel od kumpla, troche borygo i wrzucę reszte śniegu z przed domu :mrgreen:
no to piotrekplay o 2 sek pokonany. Nieźle. Ale jaki masz potencjał;d Czekam na kolegów z prenrynami. Szacuje zejście o kolejne 2 sek;d
Do mnie narazie E2180 wpadło
Narazie sam cpu-z
Nawet na 1.54v nie chce spi zeskoczyć
A wszystko na kochanym Fryzjerze 7 pro
—EDIT
3.4Ghz na napięciu ~1.5
Niżej by zrobił na bank ale nie mam czasu się dalej bawić
Czas troche słaby
Gońcie się gońcie… Ktoś mnie w AMD pościga? Bo zero motywacji na OC
Jeśli uda mi się wyrwać tego Penryna to robie czas na codziennym systemie z tylko kilkoma tłikami. Z tym, że moje pamięci robią 1240 @ 4-4-4-12 @ 2.5V. :mrgreen:
Czy to normalne że zmieniając z HT 5x na HT 4x, FSB zamiast dalej mieć 220MHz spada do 200MHz ? :-s
czyli w AMD nie masz konkurencji chyba że WSZtm weźmie się do roboty
Spokojnie ja też zawalcze ale czasu nie ma prawdobodobnie w ten weekend będę coś grzebał :mrgreen:
W AMD nie masz FSB - masz HTT. Ale tak pozatym to to jest nienormalne Zmień HT na x3 i kręć wtedy. Bez podnoszenia MHz na szynie HTT na x5. Od razu kręć na x3.
Oby się wziął, bo nudzi mi się…
No… to się zapowiada ostro
Penrynka na weekend nie będzie. Może w poniedziałek, jednak to też nic pewnego, tym bardziej, że w niedziele idę na studniówkę i wrócę późnym przedpołudniem znając życie
Heh, teraz raz mam 200MHz a raz 220MHz Czy pamięci RAM mogą się uszkodzić od podkręcania procesora ?
I jak jest w końcu z tym startowaniem kompa, czytałem że to niby normalne jak kompa startuje kilka razy ( niby chce a nie może zaskoczyć ), a może też być uszkodzona płyta główna… Tym więcej o tym czytam, tym bardziej “głupieje”
Takie pytania nie nadają się do tego tematu. Winna może być płyta gówna, bios, ram, cep - tylko to wsyztso to nie na ten temat.
BTW - jutro wyjeżdża do mnie Penryn Jak się uda to może jeszcze Phenoma dorwę
A mojego zgubiła chyba firma dhl… :?
OWNED! Mojego też ma wieźć DHL, oby tylko nic nie schrzanili, bo proc we wtorek musi być przekazany dalej…
Może w paczuszce z Penrynem przyjedzie 6000+ co robi fajny wynik on air xD Ale to mało prawdopodobne, jednak wtedy czas poniżej 10 minut był by pewny
a oto mój wynik:
procesor:AMD Sempron 3000+ 1800MHz@2132MHz
płyta głowna: PC Chip m870 v2.0 sis755
RAM:512 MB 400 MHZ PC-3200 ELIXIR
zasilacz: Tracer 400W
-zmiany:
-zwiekszone napiecie pamieci RAM
-zwiększona częstotliwość FSB
tylko dziwne jest w moim sprzęcie że jak obniżam dzielnikszyny HT to komp nie chce wystartować oraz to że mam troche niska temperature proca w stresie 32 C a przy normalnej pracy 30 a chłodzenie jest BOXowe
ale liczy sie wynik
Ja się dalej bawiłem w lekkie OC i na tym się skończyło, płytka robi max 224MHz HTT stable :x i to tylko przy mnożniku 10x …
Jak nie podniosłeś napięcia to nic dziwnego że więcej nie chce iść, podnieś napięcie i kręć dalej.
Już próbowałem i zero efektu, system normalnie się uruchamia ale po jakiś 3 minutach komputer sie wyłącza.
Wgraj najnowszy bios może to coś da.