Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

Jak się uda to weekend będę miał penrynka… Może uda mi się namieszać w Intelu :wink:

I tak będe lepszy :mrgreen:

U mnie będzie pelerynka na msi fir siedziała, a na niej TR 120 ultra :stuck_out_tongue:

BTW Nie pisz, że suchy lód będziesz załatwiał :stuck_out_tongue:

U mnie będzie siedziała na P5K Premium/Deluxe/Pro (nie wiem co do mnie przyjedzie :D).

Nie chce mi się bawić w te pierdoły (dlatego też siedzę na AMD).

Przecież ten cep robi >4GHz on air. Ja to będzie mało pożyczę kibel od kumpla, troche borygo i wrzucę reszte śniegu z przed domu :mrgreen:

Podkręciłem swojego quada do 3.6GHz :mrgreen:

91087f1e11303b96m.jpg

no to piotrekplay o 2 sek pokonany. Nieźle. Ale jaki masz potencjał;d Czekam na kolegów z prenrynami. Szacuje zejście o kolejne 2 sek;d

Do mnie narazie E2180 wpadło

Narazie sam cpu-z

Nawet na 1.54v nie chce spi zeskoczyć :frowning:

A wszystko na kochanym Fryzjerze 7 pro :stuck_out_tongue:

119e5033814615a2m.jpg

—EDIT

3.4Ghz na napięciu ~1.5

Niżej by zrobił na bank ale nie mam czasu się dalej bawić :stuck_out_tongue:

Czas troche słaby

post-5687-13856533686985_thumb.jpg

Gońcie się gońcie… Ktoś mnie w AMD pościga? Bo zero motywacji na OC :frowning:

Jeśli uda mi się wyrwać tego Penryna to robie czas na codziennym systemie z tylko kilkoma tłikami. Z tym, że moje pamięci robią 1240 @ 4-4-4-12 @ 2.5V. :mrgreen:

Czy to normalne że zmieniając z HT 5x na HT 4x, FSB zamiast dalej mieć 220MHz spada do 200MHz ? :-s

czyli w AMD nie masz konkurencji :slight_smile: chyba że WSZtm weźmie się do roboty

Spokojnie ja też zawalcze ale czasu nie ma :frowning: prawdobodobnie w ten weekend będę coś grzebał :mrgreen:

W AMD nie masz FSB - masz HTT. Ale tak pozatym to to jest nienormalne :slight_smile: Zmień HT na x3 i kręć wtedy. Bez podnoszenia MHz na szynie HTT na x5. Od razu kręć na x3.

Oby się wziął, bo nudzi mi się… :slight_smile:

No… to się zapowiada ostro :smiley:

Penrynka na weekend nie będzie. Może w poniedziałek, jednak to też nic pewnego, tym bardziej, że w niedziele idę na studniówkę i wrócę późnym przedpołudniem znając życie :slight_smile:

Heh, teraz raz mam 200MHz a raz 220MHz :expressionless: Czy pamięci RAM mogą się uszkodzić od podkręcania procesora ?

I jak jest w końcu z tym startowaniem kompa, czytałem że to niby normalne jak kompa startuje kilka razy ( niby chce a nie może zaskoczyć ), a może też być uszkodzona płyta główna… Tym więcej o tym czytam, tym bardziej “głupieje” :stuck_out_tongue:

Takie pytania nie nadają się do tego tematu. Winna może być płyta gówna, bios, ram, cep - tylko to wsyztso to nie na ten temat.

BTW - jutro wyjeżdża do mnie Penryn :slight_smile: Jak się uda to może jeszcze Phenoma dorwę :slight_smile:

A mojego zgubiła chyba firma dhl… :?

OWNED! Mojego też ma wieźć DHL, oby tylko nic nie schrzanili, bo proc we wtorek musi być przekazany dalej…

Może w paczuszce z Penrynem przyjedzie 6000+ co robi fajny wynik on air xD Ale to mało prawdopodobne, jednak wtedy czas poniżej 10 minut był by pewny :smiley:

a oto mój wynik:

b040a7206e670c91m.png

procesor:AMD Sempron 3000+ 1800MHz@2132MHz

płyta głowna: PC Chip m870 v2.0 sis755

RAM:512 MB 400 MHZ PC-3200 ELIXIR

zasilacz: Tracer 400W

-zmiany:

-zwiekszone napiecie pamieci RAM

-zwiększona częstotliwość FSB

tylko dziwne jest w moim sprzęcie że jak obniżam dzielnikszyny HT to komp nie chce wystartować oraz to że mam troche niska temperature proca w stresie 32 C a przy normalnej pracy 30 a chłodzenie jest BOXowe

ale liczy sie wynik :smiley:

Ja się dalej bawiłem w lekkie OC i na tym się skończyło, płytka robi max 224MHz HTT stable :x i to tylko przy mnożniku 10x …

12012659688663.png

12012659278120.png

Jak nie podniosłeś napięcia to nic dziwnego że więcej nie chce iść, podnieś napięcie i kręć dalej.

Już próbowałem i zero efektu, system normalnie się uruchamia ale po jakiś 3 minutach komputer sie wyłącza.

Wgraj najnowszy bios może to coś da.