Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

Wstyd się przyznać ale, boje się że coś pójdzie nie tak i płyta do wyrzucenia ;/

nie powinieneś się bać pół góra minuta to trwa i tyle,bardziej stresujące jest kręcenie proca :slight_smile:

jak już będziesz aktualizował to polecam ci programik WinFlash,w necie znajdziesz poradniki jak nim aktualizować

Ja mam taką samą płytę co ty i mój Proc bez podnoszenia napięcia poszedł na 216 HTT potem były wiechy a jak dałem mnożnik 10 to wcale nie lepiej bo poszedł na 226 :roll: czyli wyszło na jedno . spróbuj podnieść Voltage na HTT o 0.25 V teraz mi proc poszedł na 11.5 na 218

Poprawka po zwiększeniu napięcia na pamięć i HTT procek poszedł swobodnie na 2,6 i dalej już daje spokój będe się w to bawił jak dokupię grafikę

No No

O 17:02 zadzwonił kurier i dostarczył cudo :smiley:

Narazie skrinszot co proc potrafi bez ruszania napięć. Siedzi na nim AC Fryzjer 7. Później zobacze na Ninji,a jeszcze później zasiądzie na nim TR 120 Ultra extreme :stuck_out_tongue:

post-5687-13856533690435_thumb.gif

3,6MHz dopiero się budzi Błażej

:slight_smile:

post-5687-13856533695022_thumb.jpg

Akurat ja nie mam czym się pochwalić uzyskałem o to taki wynik http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel … a3190.html

przy podkręconym procku do 2,6

Błażej , pierwszy screen mnie trochę rozśmieszył :smiley: 1 minuta Orthosa xD… :slight_smile:

W takim wypadku z takim wynikiem czuje, że też się troche pobawię tym prockiem… tmybardziej, że moje pamiątki są letko lepsze od Twoich xD A i system dziś troche dopracowałem :stuck_out_tongue:

Samo odpalenie orthosa daje jakieś pojęcie o małej stabilności :smiley:

Akurat czasu nie miałem. Pędziłem po 4Ghz

Poczekaj do poniedziałku, co się będzie działo :stuck_out_tongue:

Rotfl - strsznie stabilne - nieraz proc zawiesza się przy odpalaniu CPU-z a przy odpalaniu ORTHOSa nie… Więc 1 minuta stabilności w ORTHOS to nic :stuck_out_tongue: Bo co to za stabilność? :stuck_out_tongue:

Czekam do poniedziałku, ale na swojego proca :stuck_out_tongue:

Wiecie może gdzie dotknąć żeby zbadać miernikiem napięcie na CPU?

3789af36c4e8a28am.jpg

Ustawiłem pamięci z 667 na 533 i wycisłem troszkę więcej, Potrzebuje jakieś lepsze chłodzenie, bo jak dam więcej HTT to procek grzeje się do 50*C w górę…

450faa8e5e0d25ccm.png

Z takim wynikiem to ja bym się tutaj nie pokazywał :lol: :smiley:

:stuck_out_tongue:

Niewentylowana buda, boxowe chłodzenie, ram za 6 dych i coś co przypomina kit do okien to nie najlepszy zestaw do OC :lol:

rafal92 , poszukaj sam miejsca pomiaru.

D@widoS , na gorszych zestawach kręciłem… (do zestawu jak Tój dokładany był jeszcze Codegen :mrgreen: ) więc nie jesteś ekstrim :stuck_out_tongue:

Jak masz za ciepło w budzie to wyjmij z niej kompa. Ram zrób na 400 i wtedy jedź z HTT. ;]

Tylko ile w tym prawdy jak Brisbane ma uszkodzony czujnik temperatury :?

Nawet jesli ma sprawny to go to 50 stopni nie zabije ;]

Pomysł nie jest zły, mam do dyspozycji jeszcze balkon :mrgreen: , ale ja się nie bawie w żadne wielkie OC, chciałem zyskać jeszcze troszke wydajności :wink: Ram wyciąga teraz 600MHz, 5CL, napięcie zwiększyłem na 1.94V, a procek jest ustawiony tak jak widać i chyba tak zostanie.

Hmm?? dzięki :stuck_out_tongue:

ale tak na poważnie to wiadomo mase do molexa (czarny kabel) a drugi kabelek gdzie dotknąć?

Dawid mój proc bez kręcenia wyciągał przy pełnym obciążeniu 49-50 stopni po OC na 2,71 max temperatura wynosi 54 stopnie

normalnie jak się gra to nie przekracza 40 stopni. Ale chciałbym się zapytać jakie masz temperatury na płycie główniej ??