Wstyd się przyznać ale, boje się że coś pójdzie nie tak i płyta do wyrzucenia ;/
nie powinieneś się bać pół góra minuta to trwa i tyle,bardziej stresujące jest kręcenie proca
jak już będziesz aktualizował to polecam ci programik WinFlash,w necie znajdziesz poradniki jak nim aktualizować
Ja mam taką samą płytę co ty i mój Proc bez podnoszenia napięcia poszedł na 216 HTT potem były wiechy a jak dałem mnożnik 10 to wcale nie lepiej bo poszedł na 226 :roll: czyli wyszło na jedno . spróbuj podnieść Voltage na HTT o 0.25 V teraz mi proc poszedł na 11.5 na 218
Poprawka po zwiększeniu napięcia na pamięć i HTT procek poszedł swobodnie na 2,6 i dalej już daje spokój będe się w to bawił jak dokupię grafikę
No No
O 17:02 zadzwonił kurier i dostarczył cudo
Narazie skrinszot co proc potrafi bez ruszania napięć. Siedzi na nim AC Fryzjer 7. Później zobacze na Ninji,a jeszcze później zasiądzie na nim TR 120 Ultra extreme
3,6MHz dopiero się budzi Błażej
Akurat ja nie mam czym się pochwalić uzyskałem o to taki wynik http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel … a3190.html
przy podkręconym procku do 2,6
Błażej , pierwszy screen mnie trochę rozśmieszył 1 minuta Orthosa xD…
W takim wypadku z takim wynikiem czuje, że też się troche pobawię tym prockiem… tmybardziej, że moje pamiątki są letko lepsze od Twoich xD A i system dziś troche dopracowałem
Samo odpalenie orthosa daje jakieś pojęcie o małej stabilności
Akurat czasu nie miałem. Pędziłem po 4Ghz
Poczekaj do poniedziałku, co się będzie działo
Rotfl - strsznie stabilne - nieraz proc zawiesza się przy odpalaniu CPU-z a przy odpalaniu ORTHOSa nie… Więc 1 minuta stabilności w ORTHOS to nic Bo co to za stabilność?
Czekam do poniedziałku, ale na swojego proca
Ustawiłem pamięci z 667 na 533 i wycisłem troszkę więcej, Potrzebuje jakieś lepsze chłodzenie, bo jak dam więcej HTT to procek grzeje się do 50*C w górę…
Z takim wynikiem to ja bym się tutaj nie pokazywał :lol:
Niewentylowana buda, boxowe chłodzenie, ram za 6 dych i coś co przypomina kit do okien to nie najlepszy zestaw do OC :lol:
rafal92 , poszukaj sam miejsca pomiaru.
D@widoS , na gorszych zestawach kręciłem… (do zestawu jak Tój dokładany był jeszcze Codegen :mrgreen: ) więc nie jesteś ekstrim
Jak masz za ciepło w budzie to wyjmij z niej kompa. Ram zrób na 400 i wtedy jedź z HTT. ;]
Tylko ile w tym prawdy jak Brisbane ma uszkodzony czujnik temperatury :?
Nawet jesli ma sprawny to go to 50 stopni nie zabije ;]
Pomysł nie jest zły, mam do dyspozycji jeszcze balkon :mrgreen: , ale ja się nie bawie w żadne wielkie OC, chciałem zyskać jeszcze troszke wydajności Ram wyciąga teraz 600MHz, 5CL, napięcie zwiększyłem na 1.94V, a procek jest ustawiony tak jak widać i chyba tak zostanie.
Hmm?? dzięki
ale tak na poważnie to wiadomo mase do molexa (czarny kabel) a drugi kabelek gdzie dotknąć?
Dawid mój proc bez kręcenia wyciągał przy pełnym obciążeniu 49-50 stopni po OC na 2,71 max temperatura wynosi 54 stopnie
normalnie jak się gra to nie przekracza 40 stopni. Ale chciałbym się zapytać jakie masz temperatury na płycie główniej ??