Chipset cały czas w granicach 55*C, płyta normalnie ok 40*C, w stresie teraz po lekkim OC w granicach 50*C
Witam serdecznie, która temperatura to temperatura chipsetu, na tym screenie?
A tak swoją drogą, mam taki sam komp i tak samo się kręci jak kwisnia, dalej nie idzie… tylko ja mam na standardowym napięciu.
I jak mogę, się spytać…
Czy przy OC się traci gwarancję na sprzęt? W środku nic tam nie dłubię nie zmieniałem wszystko standard jak było przy kupnie, chłodzenie i inne podzespoły, napięcie jak na ten procesor jest domyślne to takie zostało, tylko zegary wyższe.
rafal92 , wyczyść obudowę z kurzu bo aż obrzydzenie łapie
sidh-mor , Temp1 - pewnie wnętrza
Temp2 - pewnie chipsetu
TEMP3 - walnięty czujnik?
HD0 - dysk
Core - proc
Core - grafika
Hmm u mnie podobnie tylko że płyta przy full obciążeniu idzie na 56 stopni tylko mnie martwi temperatury chipsetu w normalnym trybie jest 50 pare stopni a przy full obciążeniu 70 stopni
D@widoS , ram Kingmaxa? Jakie PCB i jakie kości? (odczytasz to bezpośrednio z kości pamięci). Jak kręcisz sobie delikatnie to pomyliłeś tematy.
Że tak powiem - temperatur programem się nie mierzy - to tak jakby mierzyć napięcia programem
Ty chyba mojej nie widziałeś
sidh-mor , zmniejsz mnożnik HT, zmień CL memek na 3.
Jeśli Ci to udowodnią to stracisz gware (może) - ale wątpie, żeby Ci cokolwiek udowodnili.
Jak zmniejszam mnożnik HT na x2 to komp się nie włącza… I gdy ustawię cl na 3, mówię, to góra co się z niego da wyciągnąć, czego ja nie próbowałem…
Widać że nie kręcisz :lol:
U mnie buda ciągle otwarta bo ciągle coś grzebie :lol: i pełno wentylów
dlaczego temat nie jest aktualizowany od 2 miesięcy ??
Bo od dwóch miesięcy nikt nie wrzucił wyniku?
Ja podałem tutaj w temacie, napisałem PW a i tak nie dodano mnie do listy z wynikami ;/
Zapuściłem orthosa, na 15 minut, żadnych błędów nie było, komp się nie zawiesił, temperatura procka 46*C na boxie. To nie za duża? Jaka jest max dla tego proca (Sempron 3000+ (754) 1,81ghz@2,41ghz.
ja bym kręcił minimum do 60 stopni
4.5GHz ho ho ho no nie powiem
Może czas na 3 edycje ? Autor tematu już od dawna nie aktualizuje wyników. Robimy nowy ranking ?
przydało by się zrobić 3 edycje bo niestety post jest nie aktualizowany od 22.11.2007r.
No super się kręci, Intel w końcu wydał dobre procesory 2 i 4 rdzeniowe, bo w 1 to królowało AMD. I jaka podatność na OC, teraz to tylko Intel jak kupować nowego kompa.
A co do III edycji, trzeba zrobić jak najbardziej i to szybko jestem za.
więc kto będzie robił ??
Ja się zgłaszam, zrobię to w sobotę najpóźniej (chyba, że ktoś mnie wyprzedzi, ale jak nie, to dotrzymam słowa i na sobotę będzie na pewno)
Jak by co to pisać, na gg, nie krępować się, walić prosto z mostu, mogę być na niewidocznym i jak nie odpisuję to znaczy, że mnie nie ma! Jutro będę na gg, od 16.30-17 do nie wiem do której, będę na dostępnym by każdy widział, że jestem. Więc sugestię, pomysły, lub jak ktoś chętny do pomocy, to walić.
P.S. Tylko najpierw się przedstawić.
A to moje gg: 12721611