Gdybyś miał memki @ 600MHz i procka na ~~3.2 to miałbyś czas z początkiem 11.4x Do tego jeszcze CW.
BTW - mi się windows przy takich czasach wykrzacza i mam gorsze czasy na memkach @ 600MHz i 3GHz A mam windsora, któy do pi jest lepszy, a i system jest po ‘drobnych’ optymalkach
I chciałbym hobbystycznie podkręcić proca, tyle, że na laptopie to muszę programami, a w nich tak dobrze się nie orientuję… Może ktoś coś poradzić, czy podrzucić jakiś sensowny link?
Też to czytałem, ale przecież kontrolując cały czas temperaturę (która przy SuperPI sięga najwyżej w okolice 50*C), można zminimalizować ryzyko. A jak napisałem chcę to zrobić tylko hobbystycznie, więcej mocy na laptopie mi nie potrzeba i przy codziennym użytkowaniu i tak bd miał ustawione wszystko na default.
Podczas liczenia liczby pi najwyższą zaobserwowaną temperaturą były okolice 50*C (pakując 7zipem mam wykorzystanie procesora rzędu 75% i maksymalnie koło 60*C). Oczywiście tyczy się to mojego przypadku, gdy podniesie ktoś zegary i napięcie to jasne, że temperatura wyżej skoczy.
Co do SetFSB to nie udało mi się nic, zaciąłem się przy wyborze Clock Generator (w necie niezbyt dużo znalazłem na ten temat odnośnie mojego modelu). Jak ktoś ma jakiś jeszcze pomysł/radę to chętnie skorzystam.