CPU-z troche dziwnie odczytał mi e7200 Wykrywanie DDR3 zamiast DDR2 to standart (pamięci to GoodRAM Pro 1066, które powoli umierają). Zasilane przez Corsair VX450W i chłodzone Pentagramem Karakorum. Gdybym mógł potrzymać ten komputer troche dłużej to wynik byłby dużo lepszy.
Kolejne pierwsze miejsce Zgłoszenie właśnie wysyłam
Ale jak dodaję kolejne 20MHz to nie przechodzi superPI, podnosiłem napięcie i też się wiesza Raz przeszło na v=1,4V ale czas był słabiutki, ledwo 6:15… Może mi ktoś podpowiedzieć, co mam teraz “wykręcić”?
Hehe! Przy 1,4V i 2,2 na memkach posypał mi się łindołs :lol: A czasy… no cóż… jak na razie nic więcej nie udało mi się wyciągnąć… wstał co prawda na 3900MHz ale tylko na chwilkę Może memki wymienić? A może to już wall ? A może ja coś źle robię? W tygodniu będzie trochę czasu to jeszcze pokombinuję, może ktoś coś mi jeszcze podpowie
Niestety… trafił mi się taki egzemplarz procka… 3,9GHz niestabilny… ale cóż, muszę stwierdzić , że resztę sprzętu mam w porządku i do codziennego użytku zostawiłem sobie 3,33 GHz przy Vcore 1,1v i 2,0v na memkach. Może jak przybędzie grosza to e8400 do mnie zawita ?
A ten ranking to jeszcze ktoś prowadzi? Bo widzę, że pomimo wysłania przeze mnie informacji na PW o nowym, poprawionym czasie wciąż wynik nie został dodany. Autor zresztą się tu wogóle nie odzywa. Jeśli ktoś wyraża chęci dalszego konkurowania etc. i jest taka możliwość to ja mogę poprowadzić rangking. Teraz przybyło mi trochę czasu.