Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

Zaktualizowane dnia: 27.07.2008 (Nie) 23:11.

Dodałem nowy link do pobrania SuperPi oraz jeden dodatkowy punkt w zasadach dla nowych wyników.

Jakbym zapomniał dodać jakiegoś wyniku to proszę o PW.

PS. Co myślicie o nie dodawaniu wyników z Laptopów oraz o dodawaniu przez użytkowników wyników z dwóch komputerów maksimum?

1. OK, 2. już nie.

Dodał bym jeszcze punkt o obowiązkowym umieszczeniu na screenie drugiego okna cpu-z z zakładką memory.

Tyyyle czasu mnie tu nie było :slight_smile:

Niedługo postaram się podkręcić nieco wyniczek :slight_smile:

hm… a ja w czasie gdy Ciebie nie było troche poprawiłem swój wynik.

http://two.xthost.info/McDracullo/5%2014%20625.jpg

CPU-z troche dziwnie odczytał mi e7200 :slight_smile: Wykrywanie DDR3 zamiast DDR2 to standart (pamięci to GoodRAM Pro 1066, które powoli umierają). Zasilane przez Corsair VX450W i chłodzone Pentagramem Karakorum. Gdybym mógł potrzymać ten komputer troche dłużej to wynik byłby dużo lepszy.

Kolejne pierwsze miejsce :slight_smile: Zgłoszenie właśnie wysyłam :slight_smile:

No pięknie :slight_smile: - już 6 GHZ Windsor.

Ja kupiłem właśnie nowe A-Daty - oczywiście mikrony

Czekam na listonosza.

Także 4 x 1GB

Zobacze co będzie.

Poza tym pozamiatałem go z kurzu… bo stał około 7 miesięcy bez prądu.

Korzystałem tylko z laptopa bo byłem ciągle w jeździe.

Zobaczymy :slight_smile:

Hę?

Gdzie dostałeś nowe pamięci z micronami? :o

Mówie że miałeś słabszego Windsorka za czasów jak tu jeszcze byłem.

Pamięci dostałem u znajomego który jeździ na targi.

Teraz tak patrzę…

Sądzisz że mój Brisbane wyżej pójdzie na Crucial’ach ?

Niż na tych a-datkach co mam obecnie… ?

A… chodzi Ci o 6000+… To nie mój proc - a pożyczony.

Zegar procesora niezależy od rodzaju pamięci.

Może One go ograniczają…Mimo że same latają wysoko na innym procku nie z serii Brisbane.

Pamięć pamięci nie równa.

Chciałbym spróbować na tych Crucialach… nie wiem czy dokładać A-Daty czy te Cruciale…

W sumie takie same parametry mają to moge mieć 2 x 1 A-Daty i 2 x 1 Cruciale…

Zmieniasz dzielnik - sprawdzasz procka.

Pamięci w procesorach AMD są obsługiwane przez kontroler pamięci - to on może je ograniczać.

Do pi wystarczą 2GB. Spróbuj wszytskie możliwe konfiguracje :slight_smile:

No i udało mi się zejść poniżej 6minut :slight_smile: 5:55 :slight_smile: Zegar 3780MHz przy Vcore=1,31V :slight_smile:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? … b2aafa74ee

Ale jak dodaję kolejne 20MHz to nie przechodzi superPI, podnosiłem napięcie i też się wiesza :frowning: Raz przeszło na v=1,4V ale czas był słabiutki, ledwo 6:15… Może mi ktoś podpowiedzieć, co mam teraz “wykręcić”?

A daj 1.45V i sprawdź co się stanie z prockiem.

Może zmiana strapa i dalsza zabawa pamięciami da troche szybszy czas (daj im 2.3 - 2.4V i sprawdź ile robią max na 4 i na 5).

Hehe! Przy 1,4V i 2,2 na memkach posypał mi się łindołs :lol: A czasy… no cóż… jak na razie nic więcej nie udało mi się wyciągnąć… wstał co prawda na 3900MHz ale tylko na chwilkę :stuck_out_tongue: Może memki wymienić? A może to już wall ? A może ja coś źle robię? W tygodniu będzie trochę czasu to jeszcze pokombinuję, może ktoś coś mi jeszcze podpowie :wink:

Niestety… trafił mi się taki egzemplarz procka… 3,9GHz niestabilny… ale cóż, muszę stwierdzić , że resztę sprzętu mam w porządku i do codziennego użytku zostawiłem sobie 3,33 GHz przy Vcore 1,1v i 2,0v na memkach. Może jak przybędzie grosza to e8400 do mnie zawita ?

A ten ranking to jeszcze ktoś prowadzi? Bo widzę, że pomimo wysłania przeze mnie informacji na PW o nowym, poprawionym czasie wciąż wynik nie został dodany. Autor zresztą się tu wogóle nie odzywa. Jeśli ktoś wyraża chęci dalszego konkurowania etc. i jest taka możliwość to ja mogę poprowadzić rangking. Teraz przybyło mi trochę czasu.

Zaraz zaktualizuję :slight_smile: Momencik

Gotowe :slight_smile: Sorki za opóźnienie

22063402.jpg

12,06 przy normalnym i zaburdelonym łindołsie.

Kiedyś 12,16 na świeżutkim bez wizualizacji.

Jak mnie zmotywujecie to puszcze wiadomo jak …:slight_smile:

Lepiej niż na DFI.

Tam z jakim wysiłkiem 2.9 Ghz tu " od tak " na takich ustawieniach pamięci… 3.0 .

Pamięci od defaultu nawet nie tykałem.

Zobaczcie że to rewizja G1 a nie G2

Pewnie Mr.Dracullo chciałby zobaczyć to " wyżej " :slight_smile:

No ja też bym chciał zobaczyć ile poleci jeszcze :stuck_out_tongue:

Minęły te problemy co na DFI ?? koniecznie do podpisu daj nowy nabytek :slight_smile:

Oo witam witam…

Kurcze… nie ma tutaj o czym zbytnio mówić…po zamianie płyty jest lepiej niż standardowe " ręką odjął".

Maszynka chodzi teraz na defaulcie znacznie szybciej niż na DFI

Nie żałuję ani złotówki wydanej na tą płytę.

Miałem niesamowitą okazję za 299 zł kupić tą płytę nową ze wszystkim.

Byłem w stanie nawet tą płytę kupić po takiej cenie jaka stoi w sklepie.

Trochę nowsza technologia niż DFI… nowszy chipset… nowsze i lepsze audio… chłodzenie chipsetu eleganckie… sekcja zasilania…

Póki co niczego nie chce więcej…

A …

Albo 6000 Albo 6400 planuje zakup…