Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

A po co zaśmiecać forum… na niektórych hostingach ładniej strona wygląda niż galeria dp…

a co do tematu co założyć czy 3Dmarka czy co innego… to wydaje mi się że nie powinieneś niczego szukać na siłę… Bo to jest bez sensu.

Chęć " rządzenia " tematem…

Już wielu ludzi nie bawi się markami jeśli chodzi o różne zestawienia.

Tu jest więcej poważnych userów niż dzieci na forach " o podkręcaniu "

|Stanowcze nie dla 3 edycji. Po co? Żeby autorowi znów znudziło się po 2 czy 3 miesiącach? Nie ma sensu Tworzyć kolejnych edycji, tylko dlatego, że kolejnym userom się to nudzi. Jeśli już podpiąć dla kogoś SPI to dla user, który ma powyżej dwóch lat stażu.

3D mark - ok - ale… ja się w to nie bawie, zresztą jak generalnie w OC ostatnio. Smarki wymagają zbyt dużego wkładu finansowego - wkład finansowy zarówno w CPU jak i w grafe… do tego chłodzenie :wink: Pozatym opanować system do 3D markó jest dużo inaczej niż do PI… :wink:

A i tak jest nas za mało :wink:

za parę dni minie mi 2 lata :slight_smile:

A kiedy znudzi Ci się prowadzenie rankingu??

Z drugiej jeddnak strony jak widać założyciel tego tematu nie jest tym w ogóle zainteresowany… Gdzie się podział ::MARIO::?? Ponoć do woja poszedł ale już kilka miesięcy go nie widzę :roll: On wykonywał swoją robotę sumiennie :wink:

mi by się tak szybko nie znudziło.

Byłem wcześniej na kilku forach ale dla mnie tylko ten trzyma poziom. Weźmy na przykład taki P*****d (nie mogę podać nazwy). Co 2 osoba pisze temat: “HELP! Jak pżerobić PsP!!!1” mimo że na stronie jest kupę poradników.

Dlatego nie zamierzam tak szybko opuszczać tego forum jeżeli będzie się trzymało poziom.

McDracullo , założyłem dziś nowy wentyl Acutake na proca :slight_smile:

Raj dla ucha i dla procesora. Póki co w 100 % nie mogę go jeszcze porównać bo pasta się nie wygrzała.

Accelero również założyłem na Radka zamiast standardowego chłodzenia :slight_smile:

Pentagram na najniższych obrotach pracuje na Accelero :slight_smile:

Rozgrzewaj pastę i pod koniec tygodnia chce wyniki ładne widzieć :slight_smile:

BTW - na PW odpiszę dziś wieczorem albo dopiero jutro. Brak wolnego czasu :frowning:

Ja już swojego nie wykręcę. O ile dobrze pamiętam Orthosik wywalał błędy przy kolejnym dodaniu 5 mhz do szyny :stuck_out_tongue: Chyba, że bym mu napięcia jeszcze władował… Zobaczymy

tygodnikkomp1yt5.th.jpg

szczerbaty.gif

Mniam… :slight_smile:

Tylko czemu taki niski voltaż i co z tymi pamięciami?? :frowning: Nie da rady ich ustawić na chociaż 1000MHz na 5 i dać na procka 1.625 - 1.65V??

Dawaj na 4GHz, pokaż że AMD też umie się kręcić :stuck_out_tongue:

McDracullo , musimy się kiedyś spiknąć wspólnie :slight_smile:

Scorpio , Jasne… AMD to AMD… szczerbaty.gif

Phenom II to dopiero będzie kataklizm :slight_smile:

PS… pasta jeszcze nie rozgrzana…

Mam nadzieje, bo nie lubię Intela :stuck_out_tongue:

Ja też nie…mimo że mają moc ;/

30lm7ux.png

:slight_smile:

Na powietrzu nikt jeszcze 4GHz nie zrobił na AMD :roll: Na WC też nie… :stuck_out_tongue:

Już się wygrzała… :wink:

Oby pokazał pazurki także wydajnościowo… Już jutro premiera :slight_smile:

BTW - gdzieś ostatnio czytałem, że Intel mógł wprowadzić z Core 2 Duo niezłe hachmentny (chodzi o podmianę jakichś windowsowskich plików odpowiedzialnych za algorytm liczenia spi). Ile w tym prawdy - nie wiem, jak dowiem się czegoś więcej to napewno napiszę to w tym temacie :slight_smile:

ale blisko było 4GHz na K10 65nm

Phenom 9850 BE 3927MHz :stuck_out_tongue: ale to pewnie nie na powietrzu

http://pccentre.pl/article/show/ASUS_M3 … 117;page=1

tu Phenom 8750 BE 3844MHz

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=438986

Chyba niet… bo co chwila to temp spada…

Co chwila tzn dzień po dniu.

Póki co mam tylko powietrze właśnie w zanadrzu…

Wersje BE i bliskie 4GHZ na standardowych ustawieniach np 6400 czy 6000 a tak się licho kręcą względem defaultu…

Oglądając testy Phenoma II względem I7 czy C2D to AMD stoi na jednym poziomie ew. minimalnie odstaje od I7.

Ale jak będzie w praniu to się okaże bo takie testy testami.

Apropo… coś mnie denerwuje…

Taka cisza teraz w kompie że słyszę gdzieś generowany " prąd "

Nie wiem czy to grafika czy z zasilacza.

Dokładając ucho do tego czy tego czy jeszcze innego… np dysku tego nie słychać… uhm.

Wcześniej zagłuszał mi BOX z Radeona…

A Accelero spisuje świetnie swoje zadanie…

Co Wam powiem to to że ostatnio podoba mi się praca AMD.

Porobili kilka ciekawych programów do swojego sprzętu wraz z nadejściem chipsetów AMD na płyty główne.

A tu kolejny…Denebik :slight_smile:

467243.png

Ten pierwszy wynik był innego usera…

Oba LN2

Ten był robiony na Asusie M3A79-T DELUXE, a tamten na Asusie M4A79 Deluxe.

Oba 790FX.

Mój chipsecik :slight_smile:

469969.png

Deneb na powietrzu…

Na Gigabyte GA-MA790GP-DS4H

Tym razem 790GX

Tu Deneb i też powietrze

460192.png

Na Asrocku AOD790GX/128M

I też 790GX

Super :slight_smile:

2je1piq.jpg

To mi jaja… Ryba ( wtajemniczeni wiedzą o kim mowa ) Nawet bawił się Denebem…

Zazdroszczę…

e8162d6af1fc0c20m.jpg

Na Cascadzie.

Fajne zegary na P2 :stuck_out_tongue: ja chcę już oficjalne testy !!

Chciał bym mieć coś z tych płyt :stuck_out_tongue: ale za drogie :frowning: mogę sobie jedynie pozwolić na AMD 770 lub 780G z SB700.

A mojej byś nie chciał ? :frowning:

790FX :frowning:

:stuck_out_tongue:

Swoją drogą " połowiczne " testy mamy…jednego z procesorów.

Tylko ciekawe czy te 6 GHZ to zegary nie tylko do screena ale do pełnej stabilności systemu.

Gdzieś widziałem porównanie i test 7i i C2D razem z Phenomem II to jak mówię… AMD wypada bardzo dobrze.

Ale patrząc na SuperPI Ryby… w 32 M to - NIEŹLE…jak dla AMD bynajmniej…

Bo tak wysoko taktowy Intel zrobiłby to szybciej. ;/

Panowie powinniśmy się spiknąć kiedyś w jedno miejsce na " zabawy "

Bez skojarzeń. :slight_smile:

Za oknem śnieg a Ty mówisz, że masz tylko powietrze? Nie mówiąc o mrozie (dzięki Bogu u mnie już zaczyna odpuszczać troche mrozik :slight_smile: ).

Tego tak nie zauważysz. Różnica temperatur, błędy pomiaru etc…

Tylko, że do jutra jest embargo… ekhm… :wink:

Wspominałem już o Intelu… chyba na XS to czytałem. Jak znajde - podesle.

BTW - mam jednego procka w swojej historii AMD wykręconego powyżej 4GHz… @ DI :slight_smile: