A ja mimo wszystko liczyłem na trochę więcej, chociaż sukces, że AMD nawiązało równą walkę ze swoimi odpowiednikami cenowymi Intela. Ale coś słyszałem, że Intel ma obniżyć ceny swoich procesorów, więc zobaczymy co ostatecznie będzie konkurencją dla Phenomów II.
Co do i7, to niestety cena platformy (głównie przez drogie płyty główne w porównaniu z nowymi Phenomami które są kompatybilne wstecz) jest zbyt duża i mimo wszystko niezbyt dobrze wypada na tle nowych Phenomów (do czasu wprowadzenia tańszych płyt).
Czy ja wiem? W gierkach dość podobnie (Crysis przewaga Intala, UT Phenom zaczyna doganiać, w FEAR słabszy), ale na egieldzie nie dość, że mamy dużo więcej aplikacji, to jeszcze testowanie w grach odbywało się w czasie realnej rozgrywki, na pclabie i purepc żadnej informacji o tym nie mamy, więc pewnie to były wbudowane testy, dlatego różnice mogą wystąpić. A na benchmarki zbytnio nie patrzę, mam nadzieję, że się do nich nie odnosisz.
Moja propozycja jest taka - nie tworzyć 5 tematów tylko zmienić osobę prowadzacą ten ranking. Wiem, że na PPC tak robią więc pewnie i tu (na dp) jest możliwość zmiany autora pierwszego postu czy przeniesienie Twojego postu na początek tego tematu. Tworzenie kolejnych tematów jest moim zdaniem bezsensu - tylko wprowadza haos i bałagan na forum. Ludzie, którzy nie śledza na bieżąco wydarzeń na forum za kilka miesiecy chcąc wrzucić jakis wynik będą szukali własnie tego tematu. Więc sprawę skieruj może do adminów (przy okazaji może dali by się wkońcu przekonać do przeniesienia tego działu do Hardwaru i przypięcie go w tamtym dziale).
Panowie… Podczas wysiłku… czy Wasz zasilacz wydaje dźwięk " przechodzącego prądu " ?
Dokładnie taki jak przechodząc obok elektrowni ew. obok slupu wysokiego napięcia takie drrrrrrrrrrrr
Bo zlokalizowałem właśnie ten dźwięk ( jak przekładałem Phenoma ) i wydobywa się to u góry zasilacza… Jutro go wyjmę i rozkręcę zobaczyć co mu tam za kondensatory gadają…
Co do zmiany prowadzącego, to jeżeli Djablo nie może już się w to bawić (a chyba nie ma jak, skoro już dość dawno nie zaglądał) to raczej byłbym za wyborem na prowadzącego Scorpio, ze względu na częstą i stałą obecność.
lukasz_xd, czekamy na screen (tylko wrzuć dokładnie wg wskazań z pierwszego postu, żeby problemów żadnych nie było).