Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

Co do temperatury to spada z dnia na dzień jeszcze.

Teraz w stresie ma max 35 c.

Wczoraj w stresie na takim samym obciążeniu miał 38 c , po założeniu pasty 41 c.

Zobaczymy co przyniesie jutro :slight_smile:

Chciałeś pamięci to masz…

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=479430

200ebsn.jpg

Sęk w tym że CPU-Z nie pokazuje ich tak jak w biosie.

W biosie są na 1066 a w CPU-Z pokazuje 950 MHZ.

Muszę to rozgryźć…

Ale już teraz widać że A-Daty to również potencjał do OC.

( nie te obecne co są do kupienia )

===================================

PREMIERA :slight_smile:

http://pclab.pl/art34921.html

http://www.purepc.pl/procesory/AMD_Drag … _Phenom_II

3a552228c6ead414m.png

Ja jestem zadowolony , choć do I7 chyba nie mamy szans w dalszym ciągu.

Mimo że daty wydania procesorów są bardzo podobne.

AMD Phenom II 940

Sugerowana cena detaliczna: 999zł

Znalazłem również za 899 zł.

i7 920 4x2,66 GHz 8MB - +/-1100

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=4722

A ja mimo wszystko liczyłem na trochę więcej, chociaż sukces, że AMD nawiązało równą walkę ze swoimi odpowiednikami cenowymi Intela. :slight_smile: Ale coś słyszałem, że Intel ma obniżyć ceny swoich procesorów, więc zobaczymy co ostatecznie będzie konkurencją dla Phenomów II.

Co do i7, to niestety cena platformy (głównie przez drogie płyty główne w porównaniu z nowymi Phenomami które są kompatybilne wstecz) jest zbyt duża i mimo wszystko niezbyt dobrze wypada na tle nowych Phenomów (do czasu wprowadzenia tańszych płyt).

Nie wiem… ale testy na egiełdzie odbiegają od wyników tych powyżej…na 2 stronach.

Czy ja wiem? W gierkach dość podobnie (Crysis przewaga Intala, UT Phenom zaczyna doganiać, w FEAR słabszy), ale na egieldzie nie dość, że mamy dużo więcej aplikacji, to jeszcze testowanie w grach odbywało się w czasie realnej rozgrywki, na pclabie i purepc żadnej informacji o tym nie mamy, więc pewnie to były wbudowane testy, dlatego różnice mogą wystąpić. A na benchmarki zbytnio nie patrzę, mam nadzieję, że się do nich nie odnosisz.

Dobrze było porównać kilkanaście testów i zreasumować.

Co do tych 2 " testów " wydaje mi się że też były wykonane w czasie rzeczywistym.

Tak czy siak procesor bardzo ciekawy … tylko że póki co cena też ciekawa.

Wiadomo że to nie cena i7 za 4100zł… ale dla średniego użytkownika to dużo.

Mnie się nie spieszy do zmiany , ale chciałbym zobaczyć tego Phenoma u mnie na 790FX.

Póki co do mojego sprzętu nie mam zastrzeżeń i jak połowa stąd wie ten procesor to u mnie nowy nabytek.

Tak więc - wszystko działa póki co jak najbardziej optymalnie.

Phenom II to u mnie byłby raczej jako zabawka.

Nie miałem potrzeby zmieniać 4400 wykręconego na 3.2 GHZ… ale czasem ludziom nudzi się z pieniędzmi i kupują rzeczy by sobie humor dobrze poprawić :slight_smile:

PS… siedzę na Windows 7 …

2n6hiex.jpg

Zobaczymy w Lutym jaka będzie cena Phenoma II X3 7xx, wtedy wychodzą też Phenomy II X4 910/925 i 805/810 na AM3 o TDP 95W

Jeśli brać to X4

PS… gościu od tematu chyba jaja sobie robi… PW można słać i słać… :-x

już raz założyłem 2 temat ale wszyscy myśleli że go opuszczę za 2 dni… :confused:

Moja propozycja jest taka - nie tworzyć 5 tematów tylko zmienić osobę prowadzacą ten ranking. Wiem, że na PPC tak robią więc pewnie i tu (na dp) jest możliwość zmiany autora pierwszego postu czy przeniesienie Twojego postu na początek tego tematu. Tworzenie kolejnych tematów jest moim zdaniem bezsensu - tylko wprowadza haos i bałagan na forum. Ludzie, którzy nie śledza na bieżąco wydarzeń na forum za kilka miesiecy chcąc wrzucić jakis wynik będą szukali własnie tego tematu. Więc sprawę skieruj może do adminów (przy okazaji może dali by się wkońcu przekonać do przeniesienia tego działu do Hardwaru i przypięcie go w tamtym dziale).

Jak by co to ja mogę prowadzić ten ranking, jestem co dzień na forum więc by był aktualny.

Ja również, zaraz się zgłosi 150 osób :slight_smile:

Panowie… Podczas wysiłku… czy Wasz zasilacz wydaje dźwięk " przechodzącego prądu " ?

Dokładnie taki jak przechodząc obok elektrowni ew. obok slupu wysokiego napięcia takie drrrrrrrrrrrr :stuck_out_tongue:

Bo zlokalizowałem właśnie ten dźwięk ( jak przekładałem Phenoma :stuck_out_tongue: ) i wydobywa się to u góry zasilacza… Jutro go wyjmę i rozkręcę zobaczyć co mu tam za kondensatory gadają…

Jest to ciche… jednak ja to słyszę :slight_smile:

to po prostu blaszki od transformatora (te z ferromagnetyku) się poluzowały i drżą. Żadnych problemów efektów ubocznych oprócz dźwięku…

Efektów ubocznych się nie boję bo nie widać nawet na mierniku…

Teraz taka cisza w budzie że wcześniej nie wiem czy tak było czy nie.

Tak czy siak będę musiał się pofatygować i zajrzeć do środka.

PS. Dzięki za informacje !

Tak to wygląda…( Oby to były te blaszki ! )

Nagłaśnia się ten dźwięk podczas wysiłku komputera.

06.jpg

Środek niczym Codegen szczerbaty.gif

A mój rekord 12 lat temu to 22 Ghz ale spalił się po miesiącu…

Na żadnym screenie nie widać SuperPi do którego ODNOSI SIĘ TEMAT.

Więc nic Nam po screenach bez Spi

Bo to nie temat " ile najwięcej wykręciłeś procka "

Tylko Czasy SuperPi bo to pokazuje stabilność całego systemu.

Ciekawe co powiedziałeś. :smiley: Słucham.

Co do zmiany prowadzącego, to jeżeli Djablo nie może już się w to bawić (a chyba nie ma jak, skoro już dość dawno nie zaglądał) to raczej byłbym za wyborem na prowadzącego Scorpio, ze względu na częstą i stałą obecność.

lukasz_xd, czekamy na screen (tylko wrzuć dokładnie wg wskazań z pierwszego postu, żeby problemów żadnych nie było).

Coś nowego…

490292.png

I kto by pomyślał że to na płytce za 280 zł.

Źle zweryfikowane… :roll:

Daj linka :wink:

Nie ma takiej możliwości niestety, dlatego jest nowy temat

viewtopic.php?f=6&t=305348