McDracullo , spróbuj załatwić tego proca do twojego arta o DFI i zobaczymy jak się kręci
http://www.amdzone.com/modules.php?op=m … 322&page=1
Proc jak widać miodzio
McDracullo , spróbuj załatwić tego proca do twojego arta o DFI i zobaczymy jak się kręci
http://www.amdzone.com/modules.php?op=m … 322&page=1
Proc jak widać miodzio
DFi wyjeżdża ode mnie jutro. Na 1 listopada może będę miał Foxconna. Ale jest to wielka niewiadoma… ;/
Kurde ale długo uaktualniacie liste… może kto inny by tym się zajął ? Może Pan McDracullo ? … Ok siedze ciągle na 2.9 przy 1.4V… niedługo czuje że zacznie sie kręcić.
A mi mój athlon 64 3200+ venice i płyta gigabyte ga-k8n-sli powyżej 2.4 GHz szwankuje tzn. test super pi zacina się w trakcie i 3dmark też się zawiesza… I ogólnie nie wiem dlaczego nie zawsze włącza się z taką szyna jaką powinien (w większości przypadków wywala mi 1.94…). Napięcie podnosiłem ale to nic nie dało…
O nie - niedośc ze praca w innym w redakcji + moderatorka na forum zajmują mi sporo wolnego czasu, to jeszcze matura w tym roku… odpada…
Hm a pamięci to? Ustawione jak?
O LOL …
wynik kolesia…mobo
Procek…
Czemu mi polecali Brisbane… A nie windsor’a …Mało czytałem o Windsorze ;/ tylko brisbane brisbane i brisbane
hm 5.4 ~2.8GHZ ? to kupa
Nie wiem jak to się profesjonalnie mówi, ale powiem tak: automatycznie szyna pamięci podnosi się kidy podnoszę szyne procka… z timingami sie nie bawilem bo nie wiem jak mam to ustawić.
A pamięci ustawiłeś w Biosie na niższe niż są w rzezywistości (np. masz 800 ustawiasz w biosie 667).
one idą w góre jak są automatycznie. Czyli mam sam usatwić na mniejsze?
No tak. To one Cię blokują ;]
Na F2 to znośny wynik. Bez rewelacji ale i źle nie jest.
Dracullo ale to zawsze pamięc leci w góre wraz z podwyższeniem szyny to jak teraz ma np to 800 MHZ to żeby nie leciało powyżej 800-set to tak jak suchy123 mówił… niech da na 667 i poprostu wtedy dojedzie szyną do 800 MHZ a moc proca wzrośnie… zresztą ja Tobie nie musze mówić bo Ty wiesz ja tłumacze najbardziej po polsku dla super4634
Jak u siebie dałem napięcie powyżej 1,8V to komp się wyłączał zaraz po zapisaniu biosa, raczej pamięci nie ograniczają mnie gdy chodzą na ~~700mhz :lol:
WSZtm ja wiem co i jak Mi tłumaczyć nie musisz (No chyba, że dziwny vmod na KN9 który nie działa - zmieniałem mase, itp ale dalej nie działa ale to zagadka niewyjaśniona którą już wiele osób pomgało mi rozwikłać ) Ale 2.8GHz na F2 to i tak sporo
BTW - niedługo będzie kilkanaście wyników na F3 poniżej 10 minut… Wiem to z pewnych źródeł. Może nawet poniżej 9 się coś trafi
Chyba sobie ze mnie w tym momencie kpiny robisz
Odezwij sie do mnie jakoś to pobijemy rekord Brisbane 4400 .
hmmm, co myślicie o zmianie mnożnika u mnie z 9x na 8x i ustawić htt na 375 tylko muszę sprawdzić czy tyle płyta wytrzyma ale powinna.
Może to pomoże mi przebić barierę 2,9GHZ :?
Dracullo powinien dać Wam poradnik overclocker’a… a nie… w końcu figuruje na 1 pozycji AMD
Możesz mieć HTT Walla. Mnożnik na najniższy i sprawdź na ile max Ci wstanie. Z reguły na AM2 to procek nie wyrabia, a nie mobo.
Rekord świata jest 8’47 Więc 6400+ Black Edition i Dobre memorki (np. D9 fatbody) + wrzucić do pod dobrą lodówkę i 9 powinna pęknąć
Rekord na Birisie? Ale nie przejmujemy się temperaturką? Na jednym widziałem nawet 100* Skąd jesteś?
google.pl. O tym już tyle było pisane…
Ja wiem że google. Nie mów znowu do mnie z Tomaszowa Maz. Koło łodzi. Temperatura nie wchodzi w grę. Zresztą nie jesteśmy dziećmi neo. hm … 8;47 Ale mówisz chyba o Intelu ? Ee… bez przesady jakie 100 stopni. Teraz na pełnym gazie mam 36MAX. Spokojnie. Dalibyśmy radę
No o Black’u słyszałem. Kosa
Odezwę się po maturzę
Nie. AMD Na Intelu rekord to coś lekko ponad 4 minuty. (Można by podać wartośc w pierwszym poście do czego musimy dążyć )
Co to za OC na 36 stopni. Wziąłbym ze sobą Scythe’a i 100 stopni na procku pewne. (mówię serio).
ten odblokowany mnożnik… muszę pozyczyć taki procesor od kogoś…
Póki co jadę stabilnie na 3GHZ. ( niektórzy nie mogli przelecieć 2,7GHZ co dziwne bo co to za zabawa ) 4-4-4-12-22 2.2V Proc 1.4 V… niedługo się zacznie
Ale szczerze mówiąc nie wiem od czego teraz zacząć.