Najszybsze procki na forum [superPI]

Ja z max podciągniętym zasilaniem wyciągnełem na niej 2640 (8x330) ale coś stabilne zbytnio nie było, chipset się strasznie grzał, jak narazie mam boxa na chipsecie i procku ale na wakacje chyba coś się wykmini i wtedy pobawi w dalsze OC :mrgreen:

Ja mam pomysł, w wakacje gdzieś się zatrudnię do pracy i sobie wymienię zasilacz, i jakieś chłodzenie kupię na k.graf, i na procka, może i na pamięć z 1 gb dokupię i będzie OC. Bo w roku szkolnym postanowiłem coś znaleźć na wakacje.

Bo na Codegenie to dużo nie podkręcę.

Radka 9550 się zmoduje na 9600 pro.

A procka sprobuje wykręcić na 2,4ghz.

Zasilacz to pewnie tego Fortona kupię jakiegoś 350W lub 400, na forum widziałem że jakiś gościu ma AMD X2 i zasila go Fortron 400W.

Czyli ten zasilacz jest dobry. Tylko nie mam konta na allegro, ale sie jakoś dogadam z ludźmi, może ktoś z forum by mi sprzedał z allegro?

To piszcie na pw.

Tak do 200 zł, by przeznaczył na ten cel.

To zasiłka 50 zł, chłodzenie 100zł.

O i na pamięci nie starczy. :slight_smile:

To zostanie 512.

A może będę miał więcej kasy, albo wcale nie będę kupował :smiley:

To takie plany, nie wiadomo czy się spełnią. :]

Nie pali się.

Temat na luzie w końcu, się zobaczy jeszcze.

W gry nie gram więc nie mam po co, tylko tak z nudów bym, podkręcał.

Siostrzeniec 7 letni tylko gra. 8)

Złączono Posta : 31.05.2007 (Czw) 16:41

DraaK , ma tego Fortrona 400W, i procka co podałem, ma takiego kompa w podpisie.

Może się przewidziałeś, bo ten zasilacz jest głównie do starszych kompów które ciągną z linii 5V.

Ależ nie, zobacz ten temat

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=159869

I czytaj podpisy z kompem. user Draak, ma tak w podpisie, chyba że ściemnił.

Ale przeciez tam nie nic powiedziane, że jest tak dobry jak 350W. On co prawda może chodzić z nowyi konstukcjami, ale silniejsza linia +12V napewno przyda się w nowych kompach bardziej, niż 5V. Tymabrdziej do OC lepiej wziąc zasilacz z mocniejszą linia +12V.

Wracając do tematu - mam nowy wynik 13: minut 19 sekund. Jak nie poprawie go to w najbliższym czasie wrzucę ten screen.

Moim celem jest jednak zejśc teraz przy 2,5GHz do czasu około 13 minut - głównie OC pamięci.

A cel prorytetwoy - zejśc poniże 30 sekund w SPi 1 mega - stąd tymczasowo kiepski eczasy w szesnastce.

Czyli na K8 Fortron 350 MDN lub THP

Czemu mi tak szybko się to wszystko robi?

Wy macie inne czasy, powiedźcie jak zapuścić ten program, a najlepsze to to że program jest z 1995 roku :? http://img170.imageshack.us/my.php?imag … d02fg1.jpg

Program był modyfikowany. Jest kmoże i stary ale bardzo dobre :wink:

Krótki czas - bo włączyłeś obliczanie próbki 16K, a my ścigamy się w próbce 16M. :slight_smile:

Aha, no to wieczorem włączę 16M, i dam screena, ale komp nie ma OC, więc będę najgorszy.

Ale w wakacje może kupię Fortrona i chłodzenie i się pościągamy. :]

d9e8dd3563347116m.jpg

Obiecany wynik.

Narazie stopuje z OC z 3 powodów:

• proc gniot - już nawet WC mu nie pomoże :frowning:

• RAM zaczyna mnie blokować (zmniejszanie timingów)

• straciłem nerwy na procka :stuck_out_tongue:

Hmmm… ja wykrztusiłem ze swojego 2150 mhz, pamięci 225 mhz, z podnoszonym napięciem, które nic nie dało, z podniesionym napięciem i bez, komp nie wstaje.

Więc szajs.

Czyli nic nie wykrztusiłeś. :stuck_out_tongue:

Ustaw dzielnik na pamięci. Moje to DDR2 dlatego mają takie wysokie takty :wink:

Zmniejszyłem taktowanie pamięci ale to nic nie daje.

Chyba że chcesz mi co innego powiedzieć. To napisz dokładniej ;]

Wymień zasilacz i daj więcej napięcia na proca.

Znalazłem trochę czasu i zrobiłem test, wynik taki sobie, nie jest źle uważam, zawsze mogło być gorzej.

W wakacje zmiana na Huntkey 300-350W, i kręcimy, tak do 2,3ghz-2,5ghz,+ radiatorki na pamięć, i Radeona modujemy, dziś go podkręcałem i taki wynik: 250 na 395mhz, pamięć, z 200 mhz, na 270mhz

Ale radiatory i na te pamięci kupję, ale najpierw zasiłka, bo na razie planuje 100 zł wydać.

Pozdro.

kopiakrispl4.th.gif

A tu pisza że zasilacze maja jakąs różną wielkość że mu się nie mieści

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 5start=15

to ja nie wiem, kupie a tu lipa.

P.s. 20 jestem a był bym 17 gdybym podkręcił trochę procka bo do 2,10 mogę.

Ale poczekam, aż się zasiłkę zmieni to moze będę nawet 4-5 :lol:

na RAM? A po co? :stuck_out_tongue: Nic nie daje w 90% przypadków :stuck_out_tongue:

No to się pogonimy :stuck_out_tongue: Ja może będę miał torchę inna mobo niedługo (DFI na AM2 na nForce4) to sądzę, że z procka jeszcze troche wycisnę. Bo chyba mnie mobas blokuje (u kumpla poszedł proc na 10MHz więcej - a mobas ten sam co mój, żadko kto na nim osiąga na dev. mnożniku wysokie HTT).

Na grafę też nic nie daje? Mówisz by nie kupować bo szkoda kasy?

Ok nie ma sprawy, ale Ty wygrasz Ty masz 13 minut a ja prawie 21 minut :stuck_out_tongue:

Hehe a ja będę mógł się przyłączyć do Waszego wyścigu ??

Aktualnie latam na takim :mrgreen: tylko że wszystko boxowe więc nie lecę wyżej żeby nie spalić :frowning:

112e6e6f006698c4m.jpg

Ja na swoim Biostarku nie moge przebić bariery 2 470Mhz :frowning: ani grama więcej nie wiem co jest winne napewno nie chłodzenie bo w stresie mam 40C

Złączono Posta : 04.06.2007 (Pon) 22:00

Jest przekroczyłem 2600Mhz ale po podniesienu napięć na procku na 1,5 i na pamięci na 1,9 i na HT i na mostku północnym. Japiernicze ale ten procek się grzeje juz mam w idlu 45C napięcie dużo powyższa temperature

Jakie jądro procesora, od tego też jest zależna możliwość jego ewentualnego

podkręcenia…

Zobacz np. w CPU-Z i napisz co pisze w polu: CodeName

Ale jeśli jest na Venice to ja przynajmniej nie wiem, a że napięcia podwyższa temp. to normalne chyba :?

Jak Venice i DDR2 :cfaniak: