Jądro pewnie Orleans.
Podaj rewizję procka. Na tym biostarku jaki masz BIOS?
TRFC pamięci ustawione na ile? Jakie pamięci? Ustaw im dzielnik i jedź wyżej z częst. procka.
Jądro pewnie Orleans.
Podaj rewizję procka. Na tym biostarku jaki masz BIOS?
TRFC pamięci ustawione na ile? Jakie pamięci? Ustaw im dzielnik i jedź wyżej z częst. procka.
Abit KN9 wymięka ?? :twisted:
Jutro bardziej się zabawie. Poprostu zawsze jechałem do 270 i dalej ani rusz ale się zastanowiłem i sobie pomyślałem a co tam zwiększe napięcie zwiększyłem i jade dalej :lol:
Jak się patrzę na niektóre oc, to nie złe są.
rafal92,mnie wtprzedził i ja go już nie dogonię :]
A no niestety chyba tak.
A gdzie SPI? :mrgreen:
Poćwicz! Poczytaj! I zacznij kręcić
hmm…
mam 290 ale jak ustawie 300 to już klęka i związku z tym mam pytanie
Do ilu moge podnosić napięcie na procku, chpsecie, HTT i na pamięciach?
Super Pi zaraz dam
Złączono Posta : 05.06.2007 (Wto) 14:57
wyskoczył mi ERROR musze coś z tym napięciem jeszcze zrobić
Daj napięcie na ramy większe i timingami się pobaw.
Zobacz temp na procku. Jeśli nie jest większa niż 70 to podnieś jeszcze troche napięcie.
Ciekawe czemu Szymon Stępniewski nie pokaże swoich wyników
Na poiczątek podaje jakie masz kości. Co jest napisane na tych czarnych kwadracikach?
Jeśli masz BOXowe chłodzenie na procku to do testów nie przekraczaj 1,6V a na codzień 1,55V.
A kto to :shock: ??
Chłodzenie mam BOX-owe a kości za chwile powiem
Poluzuj timingi czyli daj na większą cyfrę, napięcie podnoś powoli jak nie wstaje i piluj temp. cały czas.
mam 300 czyli jest 2,7Ghz
napięcie na procku jest na 1,650V ide na całość
pamięć na 2V
a chipset i HTT na maxa
temp. w idlu 44 C
Z tymi kościami to na nich pisze
KINGSTON
S86460
0705 S03
D 6408TEBGGL3V
może jak uda mi się SPI to spróbuje na 310
Forumowicz ze sprzętem
Asus Striker Extreme|Intel Core2 Extreme X6800|GeForce 8800 GTX EVGA ( 768 MB )|2 X 2 GB Kingston|Seagate 400 GB 16 MB|Tagan Dual Engine TG900-U96 ( 900 W)|
:lol:
rafal92 , zapuść SPI teraz, bo co z tego że będzie 2,7 jak będzie to niestabilne.
McDracullo , wiem co nie co o oc, a ten koleś, to napewno nie ma takiego kompa
Asus Striker Extreme|Intel Core2 Extreme X6800|GeForce 8800 GTX EVGA ( 768 MB )|2 X 2 GB Kingston|Seagate 400 GB 16 MB|Tagan Dual Engine TG900-U96 ( 900 W)|
.
Przecież taki komp kosztuję pewnie z 8000. Chyba że tata to polityk
Nie wiem po co to oszukiwać. :? A tak swoją drogą i tak do niczego, bo nie podkręcił go
P.S. A może go na pw, zaprosimy do tego teamtu?
No właśnie w Windowsie wszystko ok a na super pi wyskakuje error zamierzam bez podnoszenia HTT podnieść napięcie jeszcze, teraz mam 1,65V
Na jakiej próbce?
Ale peszek!
Proca wykręciłem na 233*9 i ram na 220 mhz, i puściłem test Super Pi, i na ostatniej próbce się zawiesił :evil: jutro jeszcze raz sprobuje.
Ale przyrost wydajności był bo na 22 próbie, nie wiem jak to się fachowo nazywa czas wynosił nie chcę skłamać więc zaokrągle na moją nie korzyść ok 17 minut ale było coś ponad 16, jutro dam wynik, bo dziś czasu niemam już.
Co o tym sądzicie?
Szczerze to bardzo słabo.
Bo zasilacz słaby.
na 1M przy 12-tce wyskakuje ERROR no nie wiem a co myślicie podnieść jeszcze napięcie na procku?
rafal92 daj spokój prockowi i pomęcz pamięci.
dobra, na 300 był niestabilny nawet na napięciu 1.7 ale myśle że musiałbym zmniejszyć taktownie pamięci bo było aż 900 myśle że musze je zmniejszyszyć i jak będzie stabilne to pobawie się timingami :lol:
Złączono Posta : 05.06.2007 (Wto) 21:58
a tak nawiasem na mojej płycie procka podkręcono na 2,9Ghz