Najszybsze procki na forum [superPI]

To dobrze, pokaż test na 16 M.

ec3ceea68ab4e116m.jpg

Wiem że słabo ale jeszcze powalcze

Złączono Posta : 05.06.2007 (Wto) 23:13

Wiem że to głupie pytanie ale jak zmienić te timingi?

Bo jeśli coś zmienie przy ramach to komp nie wstaje

rafal92 widzę, że mnie gonisz… bedę musiał jednak powalczyć jeszcze z tym KN9.

Timingi sprawdź jak zienić w manulau. Na każdej ppłycie zmienia się je inaczej.

W prockach AMD lepiej zmniejszyć takty pamięci dla dobra timingów. Da to lepsze efekty. Więc ustaw pamięciom większy dzielnik i zjedź timinami w dół.

BTW zmień SPI na mod 1.5. No i dołóż jeszcze podczas robienia screena drugiegie okienko CPU-z z zakładką memory.

Czyli mam zmniejszyć mnożnik na procku i nadrobić to HTT?

A jak będzie z HT?

mnożnika procka nie ruszaj. Zwiększ dzielnik pamięci (czy zmniejsz? - chodzi o to, żeby miały mniejsża predkość). I wtedy pobaw się timingami.

Nie przekraczaj 1000.

Chcciałem zmniejszyć mnożnik bo słyszałem że jest tabela taka i jak się zmniejszy mnożnik na procku a zwiększy HTT to Mhz mam tyle samo a dzilnik pamięci do HTT się zmienia bo tak to nie mam takiego ustawienia.

Dziwne pamięć teraz pracuje około 850Mhz i według everesta i CPU Z chodzi jako 667Mhz a w biosie mam na auto i jak zmieniam na 400 lub 533 to komp nie wstaje chcociaż pamięć chodzi już na 2V coś mi się wydaje że musiałbym chyba to zmniejszyć a co wy o tym myślicie??

Teraz chce troche mu spuścic HTT na tak 280 zmniejszyć napięcie i pobawić się timingami

Złączono Posta : 06.06.2007 (Sro) 11:51

hmmm…

chwile się pobawiłem i pojawia się klops

1. jak mam na pamięciach 2V i jest ustawione na auto i chce zmienić na obojętnie jaką prędkość np.400 komp nie wstaje

2. Jeśli mam 1,95 na pamięciach moge już pamięć ustawić na 400 ale znowu HTT jest max 280 na 290 nie wstaje i wtedy moge tylko ustawić 533 i 400 na 667 nie wstaje

i tak jak robiłem za pierwszą razą jak i za drugą to gdy przejde na zakładke timinig i odblokuje że moge coś tam zrobić nic nie zmieniając komp nie wstaje a jak zmnienie też komp nie wstaje

Coś będzie ciężko z tymi timingami chyba że zworke przełoże na ramy i żeby napięcie było 2,2 ale nic się nie zjara?

Zworka nie poda 2.2V, na purepc mierzyli ile podaje 2.03V, po V-modach można mieć więcej.

Chłodzisz czymś mostki, mosfety, pamięci? Ja bez o/c po ostatnich cieplejszych dniach zrobiłem nadmuch na płytę.

Obudowe mam taką

mam z tyłu waitrak i z przodu żadnego więcej chłodzenia nie mam

Sygerujesz że może się może przegrzewać?

A i jak zrobiłem napięcie 1,75 na procku i zaznaczyłem że ma zapisać i zrestartowaća on zapisał i się wyłączył :lol:

Może, wreszcie wiem po co jest pci-e 1x, w miejsce gdzie powinna być karta 1x zamontowałem rusztowanie pod wentyl. Na jednej listewce przykręconej do śledzia od starej Voodoo 3000 przyczepiłem druga dwoma kawałkami blachy i śrubami powstało coś w kształcie litery L do listewki przyczepiłem wentyl z Seasonica 150W, stoi na wysokości nb na listewce przyczepiony 2 opaskami zaciskowymi Adda 80mm na +5V żeby wtyczka nie wyglądała dziadowo (czyli kable wciśnięte w molexa od psu) wylutowałem wtyczkę molex z uszkodzonego napędu Samsung SD-612 +oplot na kablu z zwykłej nici do szycia. Ładnie wieje po całej płycie nb/sb ledwo ciepłe.

Pewnie zabezpieczenie proca.

Kingstony mogą nie wyrabiać i jest ich sporo 2,5 gb, na XS pamięci Corsair (wer bardziej pro), 3000+ na wodzie @3006 mhz.

patrzyłem i sekcja zasilania jest chłodna jedyne co to radiatory są ciepłe lekko wiadomo jak pasywne chłodzenie

Nie wiem jak zrobić z tymi timingami może ktoś wie ??

Timingi zmienia sie w Overclock… > DDR Configuration.

Albo w memset 3.0 :slight_smile:

No nareszcie ktoś odkrył tajemnicę. Możesz zrobić zdjęcie tej konstrukcji?

Tyle wiem tylko gdy odblokowuje samą opcje że wszystko moge zmienić chociaż i tak nic nie zmnieniam (chodzi mi o te cyferki) to komp już nie wstaje :frowning:

Nie długo pod koniec czerwca zmienię zasiłkę, i zobaczymy jak tam wykręcę procka.

ale chcesz kręcić na tym gigaszrocie?

No a niby na czym?

I tak się dobrze na nich kręci.

Do 2,3 na pewno się uda.

A zmieniać nie będę, bo teraz jak bym miał coś zmieniać, to już bym wolał całego kompa. Coś na AM2, i z 1 gb ramu, lub c2d, jak bym miał kasę i bym wymieniał.

A w niego już nie będę nic pakował prócz zasilacza Deltę, bo jest tani max 40 zł, to jeszcze mnie stać na to będzie, i oc.

Rozkręciłem dziś obudowę i wyjąłem zasilacz, leciutki że ho ho pewnie ma z 1,5 kg tylko.

Ciekaw jestem ile na nim podkręcisz

Na Delcie dużo z tego co wiem

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=161479

Zobaczymy :wink:

Ja jak dostanę nowe chłodzenie to coś wam pokażę … Poza tym odkryłem poco się zwiększa Vcore :smiley: I dzięki temu na ASRocku mój semp poleci może nawet na 2,2 Ghz :smiley: