Co sądzicie o tym dysku?
muszę przyznać, że cena jest świetna, aż nie chce mi się wierzyć, że ma MLC. Ktoś z was miał styczność z tym dyskiem? Chyba kupię do testów
Co sądzicie o tym dysku?
muszę przyznać, że cena jest świetna, aż nie chce mi się wierzyć, że ma MLC. Ktoś z was miał styczność z tym dyskiem? Chyba kupię do testów
Może i cena dobra, ale mam 120GB i gdybym dzisiaj kupował, to na pewno nie wziąłbym już tak małego dysku. 240GB wydaje się takim rozsądnym minimum, w szczególności jeśli czasem grasz, bo gry spuchły okropnie, a mieć dysk SSD i instalować gry na drugim HDD to nieporozumienie.
Raczej tylko pod kątem systemu i tych kilku użytkowych programów, dla steama z grami musiałbym mieć minimum 500gb
Pod sam system będzie to jakieś przyspieszenie - wiadomo, ale bądźmy poważni: ile czasu traci się na uruchamianie systemu, czy przeglądarki, a jak wkurzają ekrany ładowania gier
Jak się nie gra to wcale nie wkurzają
A ile zainstalujesz na dysku 240 GB tych gierek obok systemu jeśli gierka ma obecnie jakieś 50-70 GB ?
Ja miałem 120 GB przez długo czas jako jeden dysk, HDD mi padł w moim Lenovo, był wystarczający.
To nie MLC… Wszędzie zza dużą granicą, że jest to TLC.
Szukają jelenii w Europie na sprzedaż tego. A wykryć czy to TLC czy MLC nie jest łatwo, kilku podjęło próbę i nic…
Tez właśnie czytam, że to prawdopodobnie TLC. Nawet programy mają problem z odczytem informacji o kościach co nie za dobrze wróży.
Dopłać do dysku jakiejś bardziej znanej marki, nawet Goodram IRDM, które maja kości MLC, a nie jakieś dziwne no-name’y.
BTW 120 GB to tylko i wyłącznie na system. Miejsce szybko się kończy i chyba najrozsądniejsza pojemnością nie zabijającą portfela jest 240-256 GB.
Oj, nie przesadzajcie, że na system potrzeba 240/256 GB SSD!
Ja sam w tej chwili mam dysk SSD 64 GB i spisuje się rewelacyjnie jako dysk systemowy. Oczywiście oprócz niego mam kilka dysków talerzowych, ale przyspieszenie wszystkiego w stosunku do czasów, gdy miałem tylko HDD jest ogromne. Mam też na mim zainstalowanych sporo programów (kilkadziesiąt), w tym przeglądarki, tak więc naprawdę 120/128 GB w zupełności dziś wystarczy.
Niemniej jednak sam zastanawiam się co to za producent (pierwsze słyszę o jakimś BIWIN) i czy to faktycznie MLC…
Dla mnie to mogą być bawet TLC, bylebym wiedział, czego naprawdę się spodziewać. I po kościach i po firmie…
Czemu kiepski xD nie widziałem tańszego dysku ssd na mlc
Najbardziej awaryjne w SSD są kontrolery, a nie kostki